Как да избереш идеалните за теб обеци

2016-07-07 16:07:00
Как да избереш идеалните за теб обеци
Снимка: iStock

Повечето момичета носят обеци и голяма част от тях ги сменят редовно. Но и да си от тези, които носят един чифт дълго време, те също показват стила ти.

 

Идеалните за теб обеци са тези, които са съобразени с формата на лицето ти. Разбери кои модели най-много ти отиват и кои трябва да избягваш:

 

Овално лице – късметлийките с такава форма на лицето могат да носят каквито си поискат обеци, защото всичко им отива. Но според специалистите най-добре им седят средно големите халки и моделите тип сълза.

 

 

Кръгло лице – дамите с по-кръгли лица трябва да носят обеци, които да са с по-остри линии. За тях са подходящи висящите, ромбовидните модели и клипсовете с блестящи геометрични фигури. Колкото и да ти харесват, не бива да носиш халки и други модели, които са заоблени.

 

Ромбовидно лице – твоите черти са по-остри, затова не бива да носиш обеци със същите линии, за да не ги подчертаеш и да изпъкнат допълнително. По-добре се спри на средно големи халки, обеци тип ветрило или висящи и тънки обеци.

 

Квадратно лице – на дамите с квадратни лица им отиват обеци със заоблени линии като клипсове или по-малки халки. За тях не са подходящи големите обеци, както и моделите с по-остри линии.

 

Ако си от момичетата, които редовно сменят аксесоарите си, то трябва да съобразяваш обеците си с прическата и повода.

 

Ако косата ти е полуприбрана, по-добре си сложи малки обеци – клипс или модели на винт.

 

Ако си направиш косата на висок кок, сложи си дълги обеци или обеци с цветни камъни, които ще привличат вниманието на околните.

 

Ако косата ти е направена на бохо плитки, то обеците, които ще ти отиват, са големи халки или тип ветрило с пъстри камъни и мъниста.

 

Ако косата ти е хваната на нисък кок, то по-добре си сложи обеци тип сълза или с висящи камъни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия