По пиърсинга ще разбереш що за човек е ...

2012-09-04 12:57:00
По пиърсинга ще разбереш що за човек е ...
Снимка: Dreamstime

Докато преди са смятали пиърсинга за физическо маркиране на мистичните сили, то в днешно време това е начин на изразяване и модна тенденция сред младежите.

 

 

Има няколко основни места по тялото, които са подходящи (или не чак дотолкова!) за поставяне на обеци – ушите, носа, езика, пъпа, зърното и гениталиите. Разбира се, някои хора си слагат пиърсинг и на други места – врата, между гърдите, гърба и т.н.

 

Но нека поговорим за най-комерсиалните места за поставяне на обеци:

 

Пиърсинг на ушите

Това определено е най-използваното място за пиърсинг. Доста майки пробиват ушите на дъщерите си, докато са още малки. В последствие те или остават с тях, или махат обеците и дупките зарастват, без да остават белези.

 

В миналото хората са си поставяли обеци на ушите, за да попречат на злите духове да ги обсебят. Те са били във формата на кръг, който е символ на върховните божества в много народи.

 

Снимка: sxc.hu

 

След известно време хората започнали да си слагат скъпоценни камъни в обеците. Идеята дошла от моряците, които вярвали, че камъните при дългите пътувания предпазват от заболявания и природни стихии. Според римляните пробитите уши привличат късмета, а тези без обеци – бедността и мизерията.

 

Пиърсинг на носа

Африканците поставяли обеца на носа си, защото смятали, че това ще им донесе късмет. Пиърсинг на носа имали предимно жените, като обецата изпълнявала роля на брачна халка.

Снимка: sxc.hu

 

В края на 60-те години хипитата направили пиърсинга на носа толкова популярен. Модата дошла от индийците, които отдавна пробивали лявото си ноздра, като съединявали обецата със заплетен за нея синджир към своето ляво ухо. Мъжете пробивали своята лява ноздра срещу импотентност, а жените, за да се предпазят от проблеми по време на бременността и раждането.

 

Според специалистите в днешно време обеца на носа си слагат активните личности. Те постигат много в живота, но не са заобиколени от верни приятели. Самоуверени и амбициозни са, но успяват са го прикрият. Хората, които имат пиърсинг на дясната ноздра, не си правят труда да крият от околните, че се харесват и то... доста.

 

Пиърсинг на пъпа

Според древните племена това място НЕ бива да се пробива, защото по този начин се смущава човешката душа. Но египетските фараони не вярвали на това и го правели, за да покажат, че са белязани от боговете. Това право са имали единствено те, за другите е имало строги наказания.

 

Снимка: sxc.hu

 

Специалистите са на мнение, че пиърсинга на пъпа се харесва на хора, които имат нереализирана енергия. Обикновено това са нервни личности, които лесно се увличат по нещо, но скоро започват да се съмняват дали наистина това е нещото, което искат. Ако не успеят да насочат енергията си в правилната посока, има голяма вероятност тези хора да не се реализират и да станат алкохолици, убийци или сами да отнемат живота си.

 

Пиърсинг на езика

При маите пробитият език бил привилегия на жреците. Според техните вярвания след поставянето му се увеличавал шанса за получаване на божествено вдъхновение, а когато умрат – на по-лек път на душата към небесата.

 

Снимка: sxc.hu

 

Хората, които поставят обеца на езика си, са нещастни личности. Те са доста чувствителни, приемат нещата навътре и трудно намират сродни души, с които да общуват.

 

Пиърсинг на гениталиите

В миналото са се поставяли обеци на това място, за да се достави по-голямо удоволствие на партньора. Това е била масова практика при гейшите. През 19-и век принц Алберт поставил обеца на пениса си ден преди сватбата си с кралица Виктория.

 

Снимка: sxc.hu

 

Почитателите на този ексцентричен пиърсинг са предимно хора, които обичат да парадират с нещо, обичат да се различават от околните. Не може да се каже, че са добри в леглото, само защото имат пиърсинг на гениталиите.

 

Пиърсинг на зърното

През 15-и век дамите във френския двор постоянно се съревновавали една с друга коя ще стане любимка на краля. Те си слагали много изрязани блузки, за да се виждат максимално гърдите им. Някои от тях разголвали гръдта си чак до зърното, но това не се смятало за неприлично, напротив.

 

След това тази мода се пренесла и при парижките труженички.

 

В днешно време този пиърсинг се приема като начин за нарушаване на обществените табута. Обикновено обеца на зърното си слагат хора, които имат скрити желания и не могат да говорят свободно за своите мисли и чувства. Повечето от тях са родени лицемери.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
TheG.D
преди 9 години

Az imam na ezika, a nishto mi nqma

Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години

Не съм лицемер... :(

NaGaStYlE
преди 11 години

Можеше да се добави и вежда.Аз имам на езика,но не смятам,че това което пише е вярно.

nor4eto99
преди 11 години

според мен (тва си е лично мое мнение) да си слагаш пиърсинг на пъпа езика или на гениталиите е малко гнусно (за мен повтарям мое мнение) и гадно...

Josefinne
преди 11 години

Според мен пък тези, които си слагат пиърсинг на пъпа просто са суетни. Лично аз имам такъв.

SunnyBlue
преди 11 години

пълна простотия според мен

notlike
преди 11 години

По пиърсинга ще разберем човек какъв е - а ако нямаме такъв? :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия