Как да изглеждаш по-висока

2016-07-07 12:48:00
Как да изглеждаш по-висока
Снимка: iStock

Не всяко момиче има манекенски мерки. А и не е нужно, защото светът има нужда от разнообразие и е много по-хубав, когато е шарен. Ако си от по-дребните момичета, но ти се иска да си по-висока, то добрата новина е, че има трикове, които ще ти помогнат да постигнеш този ефект. Кои са те?

 

Носи дрехи с висока талия – високата талия издължава визуално силуета. Това е така, защото погледът се привлича върху кръста и се разсейва от дължината на краката. Полата тип молив с висока талия издължава силуета, като повдига леко дупето, а дългата пола с висока талия, комбинирана с високи токчета, привлича погледите върху талията и бюста.

 

 

Обърни внимание на прическата си – да, тя също е от значение. Ако косата ти е пусната, то тогава визуално ще изглеждаш по-ниска. Ако обаче я вържеш на опашка или я топираш леко в корените, като ѝ придадеш обем, ще създадеш илюзията, че си по-висока. Според специалистите най-подходящата прическа за издължаване на силуета е балетният кок.

 

Носи мини поли с обувки на високи токчета – късата дължина открива краката, а комбинацията с висок ток ги прави да изглеждат по-дълги. Ако обаче носиш къси панталонки или мини пола, то блузката ти задължително трябва да е със затворено деколте.

 

Внимавай с цветовете – колкото по-малко различни цветове имаш по себе си, толкова по-добре, защото окото се разсейва и не възприема дрехите ти в цялост. Понеже няма цветна сигнализация за разделяне на горната и долната част от фигурата ти, с по-малко цветове визуално ще изглеждаш по-висока. Гащеризоните са препоръчителни за ниски момичета, стига, разбира се, да не са прекалено цветни и шарени.

 

Носи обувки в телесен цвят – те създават илюзията, че си по-висока. Най-добре е да се спреш на обувки на платформа или сандали с телесен цвят, защото така те се сливат с тена ти и придават допълнителна височина.

 

Подбирай внимателно аксесоарите си – те са много важни не само за визията, но и за начина, по който изглеждаш. Тънките колани, например, създават оптическа илюзия, че си по-висока, чантите с дълга дръжка – също. Също така е добре да носиш дълги колиета с висулки.

 

Наблегни на V-образното деколте – то е секси, женствено и леко загадъчно. Също така V-образното деколте ще те направи да изглеждаш по-висока, защото погледът възприема горната част на тялото като по-издължена.

 

Носи дрехи с вертикални райета – то е едно от най-честите решения на специалистите, ако искат да създадат височина. Панталон с вертикален принт или рокля карат окото да следва линиите на принта, т.е от горе надолу, което създава илюзията, че си по-висока.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия