Къде се намира "точката на щастието"?

2016-06-08 15:43:00
Къде се намира
Снимка: iStock

Всеки е чувал за прословутата G-точка. А знаеш ли, че съществува и точка на щастието? Благодарение на нея човек може да се отърси от стреса, да подобри имунитета си и да бъде истински щастлив и доволен от живота.

 

Според източната медицина точката на щастието е тимусната жлеза. Тя се намира точно в центъра на гърдите, на нивото на подмишниците. Тя се явява връзка между мозъка и тялото и е пряк отговорник за протичането на енергийните процеси в тялото.

 

 

Тимусната жлеза е важен орган, който закърнява по време на пубертета. За да бъде активирана отново, човек трябва да започне духовно пробуждане, да отдели време за себепознание и да я масажира от време на време.

 

Функцията на тимуса е да изработва Т-лимфоцити, които имат противотуморно действие. За да бъде човек здрав, трябва да направи нещо простичко, а именно да събуди този евентуално закърнял орган.

 

Балансът на енергиите в организма се контролира от тимуса и чрез неговото функциониране може да се предпазим от негативните въздействия и отново да бъде позитивни и усмихнати. Според източната медицина тимусът събужда подсъзнанието и интуицията.

 

Китайският специалист Мантак Чия смята, че това е органът, който е пряко отговорен за подмладяването, защото именно той произвежда растежни хормони.

 

Най-ефикасното упражнение за тимуса е лекото потупване на жлезата с двете ръце и в същото време изричането на звука „ОМ“.

 

Ако стимулираш всеки ден точката на щастието, ще усетиш прилив на енергия, щастие, удовлетвореност и желание за живот. Тя ще ти помогне да израснеш духовно и ще имаш желание да се развиваш. Също така ще увеличиш сензитивността си и ще имаш по-добра интуиция, което ще ти помогне да се справяш по-лесно с живота..

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
facebook_test1
преди 7 години

на о-в Бали :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия