Как да бъдеш истински щастлив ?

2012-07-03 11:16:00
Как да бъдеш истински щастлив ?
Снимка: sxc.hu

Всъщност какво представляват щастието и нещастието?

 

Когато човек се чувства добре физически и психически, той може да твърди, че е щастлив. Всеки изживява по различен начин своето щастие. Някои се чувстват развълнувани, други изпитват радост, трети се чувстват свободни, четвърти усещат прилив на енергия и т.н. Има и такива, които изпитват комфорт и спокойствие, когато са истински щастливи и удовлетворени от живота си. Няма значение какво усещаш, важното е щастието да ти бъде верен спътник.

 

 

Всъщност нормалното човешко състояние е когато някой бъде щастлив. Но в днешно време има доста фактори, които пречат да живеем нормално. Трябва да намерим начин да елиминираме всички негативни чувства и емоции, за да се доберем до щастието.

 

Човек е щастлив, когато не се чувства самотен, разтревожен, недоволен, депресиран, отегчен, тъжен, неспокоен, виновен, разочарован и ядосан и не изпитва завист или ревност. Трудно е да бъдат премахнати наведнъж всички тези фактори, нали? Но когато човек има желание, то той ще намери и начин.

 

На пазара има доста книги, свързани с положителното мислене, така че не е лошо да си купите няколко, за да промените светогледа си към по-добро.

 

Щастието = удоволствие? Всъщност не.

 

Човек изпитва удоволствие, когато използва някакви външни стимули – готвене, пазаруване, секс и т.н. Докато при щастието не са нужни материални или физически фактори. То е вяра в себе си и в света около нас. Може да изпитвате удоволствие, но да не изпитвате щастие. Пример – правите секс с готино момиче/момиче, но обичате друг/а. Харесва ви сексуалния живот, който водите, но сърцето ви страда и всъщност не сте щастливи, въпреки удоволствията, които си доставяте ежедневно.

 

“Most folks are about as happy as they make up their minds to be.”

Abraham Lincoln

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

най лесната рецепта за щастие- радвай се на малките неща

koshtramba
преди 11 години

За мен отговора е: КАТО ЯДЕШ ПО ЦЕЛ ДЕН !


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия