Как да си избереш подходящ крем за лице

2016-04-08 16:03:00
Как да си избереш подходящ крем за лице
Снимка: freedigitalphotos.net

Лицето е от особена важност и винаги трябва да се грижим за него. Кремът за лице също има огромно значение за здравето на кожата. Ето какво трябва да знаеш за него и какъв да избереш.

 

За да има ефект от крема или серума, на първо място се иска постоянство. Има козметични продукти с мигновен ефект и такива, които действат с натрупване. Когато избираш, е важно да знаеш какво да очакваш, за да не останеш разочарован/а. Не пропускай и индивидуалните особености на кожата в настоящия момент. Ако например кожата е твърде дехидратирана, то вероятно има нужда от малко повече време, за да бъде преобразена. Ако проблемът е просто уморен тен, то може да очакваш и бърз ефект. Третото важно условие, с което трябва да се съобразиш, е да избереш наистина точния продукт, ако искаш оптимални резултати. А за да се случи това, е важно да познаваш добре кожата на лицето си, особеностите ѝ (например, ако е чувствителна или склонна към зачервявания, тя има нужда от друг вид козметика), да направиш максимално точна оценка на състоянието ѝ, за да определиш и потребностите ѝ.

 

 

Освен да направиш анализ на кожата си, е важно да предприемеш и някои промени, които също не са за подценяване. Здравословният начин на живот е една от тях. Това означава не само по-качествена храна (тоест не скъпи и луксозни ястия, а такива, които пряко влияят на кожата – плодове, зеленчуци, зърнени храни), но и повече разходки на открито, за да може лицето да диша (за предпочитане е това да бъде сред зеленина – в парк или извън града). Редовната хидратация на кожата е също стъпка напред. Това може да стане не само чрез подходяща козметика, но и чрез овлажняващи домашни маски, хидратиране чрез термална вода и т.н.

 

Освен хидратация, кожата има нужда и от конкретни мерки, съобразени с индивидуалното състояние. Така например за зряла кожа е по-целесъобразно да избереш продукт, който освен овлажняващ, е и ефикасен срещу бръчки (по-фини и по-дълбоки). Някои лица са склонни към образуване на тъмни кръгове около очите, така че в този случай е важно да се наблегне на подходящ околоочен крем, който не само да избистри тази зона, но и да намали подпухналостта.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия