Как да изглеждаш уверена с грима си

2016-04-07 16:31:00
Как да изглеждаш уверена с грима си
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога да имаш по-малко грим в себе си означава, че си много по-уверена. Но това зависи според случая. Ето няколко начина за гримиране, с които ще изглеждаш освен перфектно, но и уверена.

 

Котешки очи. Тайната на добре очертаната очна е линия е да направиш шаблон от тиксо и да рисуваш по него. Първо избери къде да свърши линията и маркирай точката. Затвори едното око и сложи парченцето тиксо (първо го залепи за блузата си, за да падне от лепилото му) от вътрешния ъгъл до окото до точката и друго парче от външния ъгъл на окото до точката, а след това запълни триъгълника с очна линия.

 

Вежди. Направи ги опушени – смеска от молив и пудра, която прави дръзко, но все пак естествено подчертаване. Опитай с подострен кафяв молив, свържи косъмчетата в основата на веждите си, и след това запълни празните пространства с къси черти. Нанеси подходящи сенки за вежди или очи върху тях със заострена четка за вежди (избери по-лек нюанс). След това смекчи линиите като минеш с кръгови движения на клечка за уши.

 

 

Очите. Спаси се от ефекта панда, като минеш от черна палитра към по-светла. Разнеси бронзови сенки над клепача и под долните мигли. Очертай горният клепач и ръба на вътрешната част на окото (горе и долу) с какаово-кафяв молив. След това нанеси тъмнокафяви сенки от линията на горните мигли към свивката за омбре ефект.

 

Устните. Мат-цвят е единственият начин да носиш червено този сезон, но вместо да минаваш по устните с червило, когато изглежда твърде плътно (и остава петна лесно, сложи от него в центъра на устните си с пръст или четка за червило и след това го разнеси. Бонусът е, че така има по-малко вероятност цветът да се размаже извън устата ти или да залепне на зъбите ти.

 

Не забравяй, че преди всичко да си уверен до голяма степен е да оценяваш собствените си силни страни. Не се фокусирай върху нещата, които те притесняват  и единствено върху външния си вид. Избягвай да се сравняваш – това те кара да се чувстваш, че не си достатъчно добра, а всеки е индивидуален. И най-важното – бъди естествена на среща. Най-добрите срещи са съчетание от хубав разговор и химия, не е най-важен гримът. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия