Защо да пиеш вода с лимон [част втора]

2016-04-13 11:38:00
Защо да пиеш вода с лимон [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Това просто и освежаващо съчетание на вода с лимон би могло да донесе много ползи за здравето и красотата ти. Този сутрешен ритуал може да те накара да се простиш със стомашните си проблеми и да зареди организма ти за целия ден, както и да пребори някои неразположения. Ето какво още прави водата с лимон, ако я пиеш всяка сутрин.

 

Влияе добре на кожата. Антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, имат изглаждащ ефект по отношение на кожата на лицето и тялото. Те също така стимулират производството на колаген, който поддържа еластичността на тъканите, подобрява тена и се бори със свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене и образуването на фини линии, мимически бръчки и т.н. Също така поддържа хидратацията на кожата, предпазва от акне и предотвратява ранната поява на бръчки.

 

Подобрява здравето на венците. Честото възпаление и кървене на венците например може да е причинено именно от недостиг на витамин С. А по този начин тази липса се компенсира. Задължително обаче след изпиване на водата с лимон, изплакни зъбите, за да отстраниш лимонената киселина. Когато е в по-големи количества, тя ерозира зъбния емайл.

 

 

Богата е на калий. Благодарение на високото съдържание на калий, лимонът спомага за правилното функциониране на целия организъм. Недостигът например води до болки в мускулите и в по-тежки случаи до атрофия. Причинява още депресия, безсъние, задържане на течности, костни и ставни проблеми, умора, слабост, запек, нервни разстройства и сърдечни неразположения.

 

Осигурява енергия. Топлата вода с лимон действително засилва енергията и дава тласък за целия ден. Когато се абсорбира от организма, лимоновият сок играе ролята на своеобразно зарядно с чиста енергия. В същото време спомага за намаляване на тревожността и депресията. Дори само мирисът и слънчевият цвят на лимона действат успокояващо и ободряващо върху нервната система, което е психосоматичен ефект. Вярно е, че лимонът е кисел, но комбиниран с вода (която трябва да бъде горе-долу топла), става приятна и освежаваща напитка. Така че не се стряскай от това, че може да ти бъде прекалено кисел.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия