Защо да пиеш вода с лимон [част първа]

2016-04-12 15:47:00
Защо да пиеш вода с лимон [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Това просто и освежаващо съчетание на вода с лимон би могло да донесе много ползи за здравето и красотата ти. Този сутрешен ритуал може да те накара да се простиш със стомашните си проблеми и да зареди организма ти за целия ден, както и да пребори някои неразположения. Ето какво още прави водата с лимон, ако я пиеш всяка сутрин.

 

Намалява възпаленията. Ако редовно пиеш на гладно топла вода с лимон, ще намалиш нивата на киселинност в тялото, които по принцип са в основата на повечето възпалителни процеси. Лимонът например спомага за регулиране на нивата на пикочната киселина в кръвта, което е и една от основните причини за болки и увреждане на ставите.

 

Уравновесява теглото. Благодарение на високото съдържание на пектинови фибри, лимоновият сок неутрализира и тушира апетита, намалява желанието за храна, особено когато е предизвикано от стрес и нервно напрежение. Хората, при които се забелязва липса на витамин С в ежедневната храна, са по-предразположени към преяждане от тези, при които не се забелязва недостиг. А лимонът е много богат именно на този витамин. Освен това витамин С помага да се изгорят повече мазнини по време на редовна физическа активност като ходенето пеша или качването по стълби, което също е плюс.

 

 

Помага за храносмилането. Лимоновият сок в комбинация с топла вода сутрин на гладно подобрява трайно храносмилането, но също така стимулира изхвърлянето на токсините от храносмилателния тракт. Спомага още за облекчаване на симптомите на стомашно разстройство, стомашни киселини, подуване на корема и образуване на газове.

 

Детоксикира. Лимонът е известен с прочистващите си свойства. В комбинация с топла вода, той изпълнява ролята на катализатор, който привлича токсините, след което помага за извеждането им от тялото. Така стимулира отделянето на ензими и подобрява работата на черния дроб.

 

Засилва имунната система. Витамин С, на който лимонът е много богат, укрепва имунната система и я прави по-силна. Съчетанието на топла вода и лимонов сок е особено ефикасно в периоди на вирусни инфекции, засягащи дихателните пътища. Освен това ускорява лечебните процеси на всички тъкани, особено епителните. Сокът от лимон в чаша топла вода поддържа нормалните нива на Ph в организма и по този начин го прави по-устойчив на болести.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия