Изпитани трикове за обемна коса

2016-03-21 11:33:00
Изпитани трикове за обемна коса
Снимка: iStock

Всяко момиче иска да има здрава, красива и блестяща коса, но за съжаление, не всяко може да се похвали именно с такава грива. Има обаче трикове, които ще ти помогнат косата ти да изглежда добре и да има максимален обем. Кои са те?

 

Обърни внимание на скалпа си – специалистите съветват да масажираш скалпа си ежедневно, за да повишиш микроциркулацията. След масажа може да сложиш малко количество пяна или лак за обем на върха на пръстите си и по този начин да задържиш обема на кичурите са по-дълго време.

 

 

Не прекалявай със стилизиращите продукти – маслата за коса и серумите може да правят чудеса с косата ти, но ако искаш обем, трябва да бъдеш пестелива с тях. По-добре ги замени с други продукти – пяна или въздушен мус, например. В последно време те стават все по-добри, не лепнат и помагат за разплитането на краищата на косата.

 

Отмивай балсама със студена вода – може да обожаваш да се къпеш с гореща вода, но ако наистина искаш да се радваш на обемна прическа, ще трябва да стиснеш зъби и да изтърпиш студа. Студената вода отмива остатъците от продуктите много по-добре от топлата и придава екстра обем на косата. Така че „трай, бабо, за хубост!“.

 

Направи си голям кок – ако предпочиташ да носиш косата си вързана, то може да я вържеш на висока конска опашка и след това да я тупираш старателно и да я направиш на обемист кок. Когато я пуснеш по-късно, ще имаш страхотен обем.

 

Използвай сух шампоан – той придава допълнителен обем в корените на косата, а ако го нанесеш и върху краищата, те ще станат по-пухкави и гъсти.

 

Промени режима си за миене на косата – обикновено миеш косата си първо с шампоан, а след това нанасяш балсам. Балсамът обаче може да направи гривата ти сплескана, особено ако косата ти е тънка. Затова специалистите съветват да промениш начина си на миене на коса, т.е първо нанеси балсам, изчакай го да подейства за 10-тина минутки, отмий го и след това измий косата си с шампоан.

 

Промени посоката на пътя – със сигурност знаеш, че прическата ти ще бъде по-обемна, ако изсушиш косата си надолу с главата. Може обаче да ѝ придадеш допълнително количество обем, като обърнеш косата си на обратната страна, на която по принцип пада и я изсушиш така. След това я върни обратно на мястото ѝ и ще забележиш разликата.

 

Промени цвета на косата си – в боите се съдържа пероксид, който влияе благоприятно на обема на косата. Благодарение на него диаметърът на косъма се увеличава и обемът се повишава.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия