Как да накараш косата си да расте по-бързо

2015-09-19 16:45:00
Как да накараш косата си да расте по-бързо
Снимка: freedigitalphotos.net

Един от главните проблеми на момичетата още от ранна възраст е, че искат да имат дълга коса. Затова отказват да я подстригват с месеци, но това е голяма грешка. Неподстригването и постоянното използване на преса за коса води до накъсани краища, а увредената коса никога не расте. Ето как да накараш косата си да расте по-бързо, без да се налага да не я подстригваш с месеци.

 

Първо трябва да знаеш, че косата не расте особено бързо, каквото и да правиш. Тя пораства само с около 0.7 – 1,2 см на месец, но единствено при условие, че е здрава и няма накъсани краища. Затова ти препоръчваме да посещаваш фризьор поне веднъж на месец и половина. След това ще видиш, че косата ти ще започне да расте малко по-бързо от обикновено, тъй като я поддържаш здрава.

 

Винаги използвай балсам за коса. С времето косата започва да става доста по-фина, особено ако я третираш често със сешоар, преса и я боядисваш. Боята също изтощава много косъма, защото го изгаря. Поради тези причини силно ти препоръчваме всеки път, когато миеш косата си да използваш балсам. Той ще помогне за възстановяването на протеините на косъма. За да не натоварваш излишно скалпа, по-добре нанасяй балсама само по дължината на косата.

 

 

Не е препоръчително всеки път, когато миеш косата си да използваш шампоан. Да, звучи абсурдно, защото шампоанът е главното средство за измиване на косата, но той премахва натуралните и мазнини, които са съществени за нейното здраве. Освен това е доказано, че някои от съставките на шампоаните съдържат разяждащи химикали, които са изключително опасни. Не казваме да спреш употребата на шампоан, но го нанасяй само по скалпа.

 

Подхранвай косата си с маска или някакви масла поне веднъж в седмицата. Балсамът не е достатъчен. Косата ти се нуждае от повече естествени продукти. Ето как може да си направиш вкъщи най-резултатната маска за коса: 1 чаша мляко от кокос се смесва с една супена лъжица бадемово масло, масло от макадамия и масло от жожоба. Приложи тази смес на мокра коса и изчакай 10 минути преди да изплакнеш, след което я измий с шампоан и балсам.

 

Неправилната употреба на гребен или четка за коса може да и навреди доста. Ако я решиш прекалено грубо тя ще се накъса, ще се стресира и ще спре да расте, а ти мечтаеш за дълга грива, нали?

 

Изплаквай косата си със студена вода. Студената вода прониква навсякъде в косата и помага тя да запази нежността си, в резултат на което расте много по-бързо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия