Какво да ядеш на воля

2016-09-06 12:25:00
Какво да ядеш на воля
Снимка: freedigitalphotos.net

Има доста храни, които засищат, задействат метаболизма и не са особено калорични. Ето някои от тях.

 

Диня. Тя има високо съдържание на вода. Това означава, че заема повече място в стомаха, следователно те засища. Мажеш да си хапнеш една кафена чаша нарязана диня за по-малко от 50 калории. Но внимавай, че става тежко на стомаха именно заради водата.

 

Банан. Да, но замразен, в него няма толкова калории. Заледи бананите и вкусът им става различен. Наподобява миниатюрни парченца сладолед, но без калориите и мазнините. Създай свои собствени Видове като ги поръсваш с кокосови, лимонови стърготини или канела. А тъй като канелата поддържа стабилни нивата на кръвната захар, тялото ти задържа по-малко мазнини.

 

Риба тон. Рибата тон е умна храна, защото тялото ти хаби повече енергия, за да разгражда протеините в нея, отколкото да преработва мазнините и въглехидратите.

 

 

Фъстъци. Вземи около 30 грама печени фъстъци. Това прави около 28 фъстъка, които съдържат около 160 калории. Поръси ги с лют червен пипер, за да започнат да горят мазнини. Ако им добавиш и чаена лъжичка ще изгориш 15 калории повече. Но не забравяй, че лютото вреди на стомаха, а и не всички го издържат. Така че прецени кое е по-добре, да изгориш малко калории и да си навредиш на стомаха, или да си хапнеш и да ти е добре. По принцип няма проблем да ядеш от абсолютно всичко, стига да има мярка.

 

Пудинг, но без захар.  Това е най-ефикасният начин да утолиш апетита си за сладко. По-гъстите течни вкусотии като пудинга засищат онзи център в мозъка, който отговаря за апетита, повече от горещия шоколад например. И така поемаш по-малко калории.

 

Нискомаслено кисело мляко. Хапвай по кафена чаша нискомаслено кисело мляко. То съдържа линолова киселина, която възпира разграждането на мазнините и помага на тялото да гори излишните тлъстинки по-ефективно.

 

Ние наистина сме на мнение, че не трябва да се ограничаваш, а просто да се движиш повече и да ядеш в умерени количество. Но има и такива, които предпочитат да пестят от храната си. Дано тази информация е била полезна за тях. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Liora
преди 8 години

Фъстъци ? Не.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия