Грешки, които допускаш, когато се гримираш

2016-03-01 17:02:00
Грешки, които допускаш, когато се гримираш
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко младо момиче се гримира. Понякога обаче се допускат грешки при слагането на грим. Ето какви са те и как да ги избегнеш.

 

Слагаш опушен грим на хлътнали очи. Или при сенки под очите.  В този случай този тип грим е най-честата грешка. Многото сенки и плътно очертаните вътрешни ръбове на клепачите с молив не са подходящ избор и създават т.нар. уморен поглед. За да коригираш формата на очите, не използвай черни цветове, а неутрални нюанси, например прасковено, което постепенно избледнява малко над гънката на горния клепач. И акцентирай върху миглите.

 

Натискаш, когато слагаш сенки за очи. Честа грешка е да се поставят с натиск в хоризонтална посока. Този тип движения напластяват сенките в едва забележимите бръчици и това не изглежда естетично, а и прави погледа уморен. Как да Нанасяй сенките върху клепаните с различни по форма четки и апликатори с изключително ефирни движения. Така няма опасност те да останат на слоеве и да откроят заформящи се бръчици.

 

 

Нямаш основа за сенки. Често, когато много бързаш, пропускаш да положиш основа, върху която да изградиш грима. И ако лекият руж на бузите без пудра или фон дьо тен не би направил чак такова лошо впечатление, то същото не може да се каже за сенките. Те ще стоят неравномерно и на петна. Никога не пропускай основата, когато гримираш очите си. Така със сигурност ще получиш перфектен завършек, равномерен и дълготраен грим. Но я съобрази с типа кожа. Би могла например да използваш продукт, който комбинира основа и грижа в едно, за да си спестиш време, когато бързаш.

 

Слагаш малко спирала на миглите. По-малките количества спирала на миглите наистина не стоят добре и гримът изглежда някак недоизпипан. А и има много по-голяма вероятност до края на деня спиралата съвсем да е изчезнала. Не се колебай да минеш със спиралата повторно. Така погледът става по-интересен, очите по-добре оформени, а и няма да се притесняваш дали до вечерта спиралата няма да се изтрие от миглите ти.

 

Очната линия. Котешкият поглед е секси, но не винаги твърде изнесената очна линия високо над окото е добра идея. За да си сигурна, че очната линия пасва перфектно на очите ти, то задължително следвай формата им и едва към края, когато остават само няколко милиметра, извий леко нагоре. Другият лесен вариант е да опиташ да очертаеш контура на горния клепач

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия