Как да използваш правилно крема за лице

2016-02-16 18:55:00
Как да използваш правилно крема за лице
Снимка: iStock

Кремът за лице е необходимост за всяко момиче. Не е нужно да искаш да се предпазиш от бръчки, за да го използваш. Някои момичета си слагат крем, за да хидратират кожата си само. Ето няколко съвета как да увеличиш ефекта от употребата му.

 

Подготви кожата. Първата и най-важна стъпка е да нанесеш крем или серум върху идеално почистено лице. Ако пропуснеш тази важна подробност, има опасност да запушиш пори или да раздразниш кожата. Освен това непочистеното лице е покрито с замърсявания, които пречат на усвояването на крем и съставките му. Така ползата от него намалява значително. Само с вода почистването няма да бъде достатъчно. Тя отмива нечистотиите на повърхностно ниво, но не може да отстрани водоустойчивите замърсявания, което влияе на себума и може да доведе до образуването на пъпки.

 

 

Как да го нанесеш правилно? Възползвай се от някои тънкости. На първо място са масажите. Отдели само 2-3 минути повече за нанасяне на крема. Не бързай, а седни удобно пред огледалото и се наслади максимално на процедурата. Първо постави крема между дланите си и ги събери, за да го затоплиш. След това разнеси по лицето с бавни и ефирни движения: на челото от долу нагоре и от центъра към периферията; на скулите и бузите – от центъра леко нагоре в посока към ушите; с кръгови около устата и очите, но никога надолу, за да не увисва кожата. Така кремът ще се абсорбира по-добре и в същото време чрез масажа ще спомогнеш за достъпа на кислород и съответно ще реактивираш микроциркулацията. Това прави кожата по-силна и по-красива.

 

Как да избереш продукта? Кожните проблеми по принцип са свързани с метаболитни фактори, диети, хормонални проблеми и т.н. Но би могла да облекчиш положението, като промениш някои козметични навици. Така например, ако си с мазна кожа, не се стреми на всяка цена да използваш продукти, които я правят по-суха. Ако те са твърде агресивни, кожата ще реагира с прекомерно производство на себум, което ще доведе до удебеляване. По-добре избери продукт, който да възстанови баланса на кожните клетки. По същия начин сухата кожа има нужда от ревитализираща козметика, а не само от хидратация или подхранване. Така кожата укрепва и се подсилва нейната естествена защита. Различните масла в кремовете пък проникват в дълбочина и имат комплексен ефект, така че не ги подценявай.Тоест, когато избираш крем или серум за лице, виж съставките, за да се възползваш максимално от продукта.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия