Трикове за справяне с паник атаките

2016-02-16 14:18:00
Трикове за справяне с паник атаките
Снимка: iStock

Случвало ли ти се е да имаш пристъпи на паника? Знаеш ли как да се справиш с тях? Свикнал ли си или напротив, притесняваш се да не получиш и как ще ти се отрази това. Понеже знаем колко сериозен е този проблем, ние ще се опитаме да ти покажем най-добрите решения.

 

Когато човек го удари панически страх, той започва да се притеснява и да си задава купища въпроси от рода на: „Какво, ако ...“, „Ами сега какво да правя?“ и т.н. В такъв момент единственият въпрос, който е добре да си задаваш, е: „И какво от това?“. Отиваш на важен изпит и се притесняваш дали ще те скъсат. Вместо излишно да се тормозиш, по-добре си кажи: „И какво от това?“ и отиди и дай-доброто от себе си. Дори да те скъсат, какво толкова? Случва се на всеки! Ако този път не успееш, другият ще опиташ пак и така, докато си вземеш изпита. Няма нищо страшно.

 

 

Успешно ще се справиш с паниката, като се движиш на забавен кадър. Всичко, което правиш, трябва да е бавно, плавно и освобождаващо. По този начин ще освободиш тежестта от тялото си. Забави дишането си и се концентрирай върху движението или мисълта. Трябва да успееш да изолираш света и да изпаднеш в нещо като медитация.

 

Може да се успокояваш и с помощта на храната. Но не като я консумираш до припадък, а като я разделяш на малки порции през деня. По този начин хем ще контролираш теглото си, хем ще организмът ти ще е зает да търси храна и ще му отвлечеш вниманието от търсенето на нещо, което да те притесни.

 

Когато усетиш, че имаш пристъп на страх, потърси някой близък, с когото може да си поговориш и да си прекараш добре. Говорете си за нещата, които те правят щастлив, усмихвай се и бъди щастлив. Благодарение на позитивизма, с който ще се обградиш, мислите, които те разстройват и притесняват, ще се изпарят моментално.

 

Колкото и да ти е трудно, специалистите препоръчват да се изправиш срещу страха си. Изправи се срещу трудностите и не се опитвай да бягаш. Когато разбереш, че нищо лошо не се случва, когато игнорираш паниката, мозъкът ти ще се научи, че този механизъм вече не работи и не може да ви контролира.

 

Може би най-ефективният начин да се справиш с паниката е като правиш нещо, което не обичаш и с течение на времето го превърнеш в нещо, което обичаш. Може, например, да си подредиш стаята или да почетеш книжка. Тези неща са достатъчно разсейващи и дават възможност на тялото и ума ти да се отпуснат.

 

Най-лесно ще се справиш с паниката, като научиш повече за нея. Затова чети всякакви материали, свързани с паниката и паник атаките. По този начин ще научиш достатъчно трикове, които ще ти помогнат в борбата с паническия страх.

 

Има най-различни начини да се справиш с пристъпите на паника. Кой ще избереш, зависи изцяло от теб. Не всеки метод работи еднакво, затова се спри на този, който ти помага най-добре.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия