Отърви се от целулита веднъж завинаги

2016-01-26 18:25:00
Отърви се от целулита веднъж завинаги
Снимка: freedigitalphotos.net

За жалост между 80 и 90% от жените страдат от целулит. Той се появява след настъпването на пубертета, в някакъв етап от живота, и за съжаление, не се влияе от диети или поне не в осезаема стенен. Доскоро се смяташе, че мъжете са застраховани, но се оказа, че част от силния пол е също уязвим. През зимните месеци обичайно не мислиш за целута, защото той е скрит под дрехите. Проблемът започва да те измъчва, когато времето постепенно се затопля и започваш да разсъбличаш тялото си. Да, обаче е важно да вземеш мерки още сега, защото за премахването на целулита се иска упоритост и време. Ето как да се отървеш от него.

 

 

За подобряването на външния вид най-важен е спортът, а също и масажът.  Масажите, дори когато са направени саморъчно вкъщи, но с подходящи за целта продукти, имат същия ефект като тези в специалните салони. Причината е в регулярността им. Когато всеки ден в продължение на месеци масажираш проблемните зони с козметика, предназначена конкретно за този проблем, то постепенно мастните натрупвания започват да се редуцират, а кожата се изглажда, стяга и изглежда видимо по-добре. Но трябва да бъдеш наистина упорита и търпелива и да не се отказваш от целта си. За да има ефект обаче, масажите трябва да бъдат комбинирани и със спорт. Движението спомага за изгаряне на мазнините, има отводняващ ефект и освен това красиво извайва мускулите. Обездвижването е един от основните рискови фактори за появата на целулит. Така че направи нещо по въпроса и пребори този досаден навик. Най-добрата комбинация е аеробни упражнения със силова тренировка. Но когато нямаш възможност да посещаваш фитнес и да работиш с инструктор, просто ходи много пеш, изкачвай стълби, скачай на въже, бягай, играй аеробика у дома пред телевизора или танцувай.

 

Хранителен режим. Няма как проблемът да се фиксира без да внимаваш какво ядеш. Не става въпрос за драстична диета и гладуване (това е много вредно), просто трябва да има баланс. Срещу целулита много добър ефект имат плодовете, богати на витамин С, както и отводняващите зеленчуци. Води разделно хранене и изключи от менюто си колбаси, бързите храни, консервираните и силно солените храни. Най-важното е да пиеш много вода.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия