Как да се отървеш от мазната коса?

2016-01-29 13:26:00
Как да се отървеш от мазната коса?
Снимка: iStock

Всяка жена се дразни, когато види в огледалото, че косата й се е омазнила. Но като всеки проблем и това си има решение.

 

Мазната коса се получава заради интензивното отделяне на естествените секрети, наричани още мазнини, които се грижат за скалпа и косата. Понякога обаче тялото ни отделя прекалено много от тези секрети и това води до омазняване на косата.

 

Причините за мазната коса могат да бъдат най-различни – от наследствено състояние до хормонални проблеми. Също така е възможно да използваш неподходящи за косата продукти, които да я омазняват. Стресът и неправилното хранене също може да доведе до омазняване.

 

Как да се справиш с мазната коса?

 

Използвай сух шампоан – това ще ти помогне да се справиш с мазната коса бързо и лесно. Сложи малко количество от шампоана в корените и косата ти ще изглежда по-добре.

 

 

Избирай внимателно козметиката си – много е важно какви са продуктите, които използваш. Ако имаш мазна коса, по-добре не използвай продукти за блясък. В тях има допълнителни масла, които само ще влошат състоянието на косата.

 

Не мий косата си често – момичетата, които имат мазна коса, често правят грешката да я мият всеки ден, защото иначе не я понасят. Но колкото по-често я миеш, толкова повече премахваш от естественото й омазняване, а това води до по-голямо производство на мазнини от страна на организма.

 

Прави си домашни маски – в интернет има огромно разнообразие от маски, които ще ти помогнат косата ти да не бъде толкова мазна. Разрови се и си избери тези, които ти се струват най-подходящи и лесни за правене.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия