Как да се грижиш за кожата си през зимата

2015-11-23 18:53:00
Как да се грижиш за кожата си през зимата
Снимка: freedigitalphotos.net

Смяната на сезоните оказва влияние на почти всичко. За жалост на кожата също, което е доста видимо.  Най-главният проблем е, че става твърде суха през зимата, въпреки че не е пряко изложена на студа. Това състояние може да се случи както на хора с много суха и чувствителна кожа по принцип, така и на такива с мазна. И причина за промяната е единствено студът. През зимата дори и най-мазната кожа е подложена на риск от дехидратация. Колкото е по-ниска температурата навън, толкова повече се дехидратира кожата. Добрата новина е, че всичко това може да бъде предотвратено с помощта на малко усилия. Ето какви.

 

 

Когато се къпеш. Това е едно от първите неща, които може да се наложи да промениш, тъй като дава отражение на способността на кожата да задържа влага. Горещата вода, колкото и да е приятна в студените дни и да отпуска тялото, не е добра идея. За предпочитане е да се къпеш с топла, а не с твърде гореща вода. Същото важи и за ваната, ако имаш такава и обичащ да се потапяш вечер в нея след тежък ден. Водата по принцип овлажнява кожата, но горещата дава обратен ефект. Студената пък пред зимните месеци предизвиква свиване и прекомерно омазняване като естествена защитна реакция, което също не е добре. Може да завършиш къпането с едно финално обливане с хладка вода, но не и да се къпеш изцяло със студена. Също така не е добре да прекаляваш с престоя под душа. Прекаления такъв води до изсушаване. А хладкият душ може да предпази лицето и тялото. Важно е и каква козметика ползваш под душа. Ако предпочиташ сапуните, то задължително използвай меки и такива с формула без сапун, за да не изсушават кожата. Забрави за антибактериалните под душа. Най-добре е обаче за измиване на тялото да използвате нежен, кремообразен или душгел с мляко.

 

След къпане. Задължително след къпане нанасяй овлажняваща козметика по цялото тяло. Така предпазваш кожата и ѝ помагаш да не се дехидратира. В тези месеци е добре продуктите, които избираш, да бъдат не само овлажняващи, а и подхранващи. Маслата за тяло са също много добър вариант. Веднъж в седмицата може да си подариш и домашна ароматерапия, нанасяйки богат крем на цялото тяло с релаксиращи есенции. По принцип, при избора на козметичен продукт за тялото, може да заложиш и на аромати, които много харесваш, тъй като в студа те създават илюзията за допълнителна топлина.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия