Как да се пребориш с порите по лицето

2015-11-11 18:02:00
Как да се пребориш с порите по лицето
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените, които притежават мазен или сух тип кожа доста често имат проблем с разширените пори. Те са една от главните причини кожата да изглежда релефна, нееластична или със сивкав оттенък. Всъщност не е толкова сложно да се справиш с този проблем. Просто трябва да почистваш редовно кожата на лицето си и да извършваш ритуали за свиване на порите. Но в никакъв случай не бива да занемаряваш хидратацията ѝ. В края на всеки ден би трябвало да слагаш на лицето си гел или лек крем за лице. Ето и няколко трика, които ще ти помогнат да свиеш порите.

 

Кубче лед. Със сигурност знаеш за този полезен навик, но обтриваш ли лицето си с ледено кубче редовно? Студът намалява отделянето на кожни мазнини, тонизира, освежава цвета на лицето и оказва лифтинг ефект. Действието от процедурата се усилва, ако използваш не обикновено кубче лед, а замразен чай – например от лайка, която притежава успокояващо и антибактериално действие.

 

Яйчен белтък. Разбий белтъка на едно яйце, смеси го с овесено брашно и нанеси сместа на лицето. Яйченият белтък е известен като ефективна стягаща съставка, а овесените ядки имат почистващо действие. Тази маска трябва да престои върху лицето ти около 15 минути, след което я отмий. Хубаво е да я правиш веднъж седмично, за да може да има по-дълготраен ефект.

 

 

Лимон. Плодовите киселини и отчасти лимонената киселина изсветляват кожата и ефикасно свиват порите. За да направиш маска с лимон в домашни условия ти трябват 2 ч.л. лимонов сок и 2 ч.л. мед, който ще окаже омекотяващо, антибактериално и регенериращо действие. Нанеси маската, стой с нея около 10 минути, отмий с топла вода и нанеси крем, който да хидратира кожата ти.

 

Глина. Може да ти се струва странно, но каолинът поглъща себума, ликвидира черните точки и визуално изсветлява кожата (ако искаш да имаш тен, осигури свеж и сияен такъв с помощта на кремообразен руж). За суха кожа е подходяща роговата глина, тъй като тя не провокира олющване и раздразнения. Мазната и комбинирана кожа изисква по-дълбоко почистване, затова използвай черна или бяла глина, смесена с отвара от мента или евкалипт. За нормална кожа ползвай синя или сива глина.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия