Някои неверни твърдения относно женското здраве

2015-11-06 15:09:00
Някои неверни твърдения относно женското здраве
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените имат много по-различно физическо и психическо здраве от мъжете. Просто природата ги е устроила по-различно. Жените мислят, чувстват, боледуват и оздравяват по по-различен начин. Ето някои неверни твърдения относно женското здраве.

 

Жените отслабват по-лесно. За жалост това твърдение изобщо не е вярно. Природата е дала два пъти повече мастни клетки на жената, отколкото на мъжа. И това е нормално - все пак жените раждат и кърмят. Освен това те имат повече места, където могат да се отлагат мастни клетки (наричат се още мастни депа) - бедрата, гърдите и корема. Докато при мъжете тези образувания се трупат главно върху корема. Другият момент е, че момичетата отслабват лесно само в по-младите си години. Колкото е по-възрастна жената, толкова по-трудно отслабва. С течение на времето цялостният хормонален баланс се променя и пренастройва. Постепенно функцията на яйчниците отслабва и в отговор на това организмът започва да трупа мастна тъкан. Единственото решение за това е да следиш тялото си от млади години и да се грижиш за него. Това е по-прост, по-лесен и по-ефикасен начин, отколкото да се мъчиш да отслабваш постоянно.

 

 

Хемороидите не засягат жените. Лъжа. Всъщност двата пола са засегнати еднакво от този проблем. При жените хемороидите се появяват обикновено при бременността или след раждане. Но в никакъв случай не е изключено да се появят и при тийнейджърките. Хемороидите засягат повече жените, които са родили около 30-годишна възраст, отколкото родилките на 20. Истината е, че нежният пол е три пъти по-податлив на образуване на хемороиди. За да намалиш риска от появата на хемороиди, трябва да спазваш следните правила: не вдигай тежко, ползвай мека тоалетна хартия и по възможност взимай душ , често ставай и се раздвижвай, не си позволявай дълги горещи вани. А за да подобриш работата на стомашно-чревния тракт, по-често хапвай плодове и зеленчуци, богати на целулоза - зеле, моркови, домати, тиква. Не пропускай орехите, овесената каша, пълнозърнестия хляб.

 

Болките по време на цикъл са неизбежни. Това са пълни глупости. Много жени не изпитват почти никакъв дискомфорт при менструация. Проучване информира, че едва 4-5% от жените имат наистина силни болки. Самата болка е различна. При някои жени тя е 2 дни преди цикъла и е индикация за идването му, а при други е само първия ден след появата му. При всички всичко е строго индивидуално.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия