Няколко невероятни причини да пиеш всеки ден вода с лимон

2015-10-30 14:32:00
Няколко невероятни причини да пиеш всеки ден вода с лимон
Снимка: iStock

Повечето диетолози препоръчват редовната консумация на вода с лимон или лимонов сок на хора, които искат да се отърват от излишните килограми. Защо?

 

Лимонът е натурален антиоксидант, месестата му част съдържа органични киселини, флавоноиди, витамини, пектинови вещества и много витамин С. Най-важните свойства на лимона са диуретично, антисептично, антивирусно, антимикробно и тонизиращо.

 

При отслабването най-важните са прочистващото и диуретичното. Лимоните са изключително ефективни диуретици и помагат на организма да отдели излишните течности. Също така те детоксикират, което е важно при борбата с целулита.

 

Защо трябва да пиеш сутрин топла вода с лимон на гладно?

 

Когато човек се събуди, той има нужда да хидратира тялото си и да се изчисти от токсините. Водата с лимон е най-добрият начин това да стане факт, тя ще утоли жаждата, ще ни освободи от отровите и ще ни зареди с енергия за престоящия ден.

 

 

Какви са ползите от пиенето на вода с лимон?

 

Лимонът изчиства черния дроб и му помага да се освободи от токсините;

 

Топлата вода с лимон помага на храносмилането, защото лимонът съдържа лимонена киселина, която взаимодейства с други ензими и киселини, които стимулират секрецията на храносмилане и стомашен сок;

 

Редовната консумация на вода с лимон подобрява видимо състоянието на кожата;

 

Топлата вода с лимон подпомага естественото движение на червата;

 

Водата с лимон осигурява на организма електролити, които хидратират тялото;

 

Водата с лимон помага при борбата с излишните килограми, благодарение на пектинити, които се съдържат в лимоните и които подтискат глада;

 

Водата с лимон прочиства кръвта, кръвоносните съдове и артериите;

 

Водата с лимон облекчава стомашните киселини;

 

Бременните жени е добре да пият вода с лимон всеки ден, защото тя е изключително полезна за тях. В лимоните има огромно количество витамин С, който действа като адаптоген и помага на организма да пребори вирусите. Също така витамин С помага за образуването на костната тъкан на плода;

 

Водата с лимон е незаменима за нормалната обмяна на веществата;

 

Как и кога да пием вода с лимон?

 

Най-добре е да го правиш сутрин на гладен стомах. Напълни половин чаена чаша с преварена вода и допълни към нея хладка минерална до горе. Водата трябва да е топла, а не гореща. Изцеди половин лимон и го смеси с водата. След като я изпиеш, изчакай 30 минути, преди да пиеш или ядеш нещо.

 

Препоръчително е, след като си пил вода с лимон, хубаво да изплакнеш устата си, защото лимонената киселина уврежда зъбния емайл.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия