Как да се излекуваш от хрема без лекарства

2015-10-28 17:01:00
Как да се излекуваш от хрема без лекарства
Снимка: freedigitalphotos.net

В момента доста хора в училище и на работното място са болни. Почти невъзможно е да се опазиш от настинка. Най-често се страда от болки в гърлото, след което инфекцията отива нагоре и започва хрема, а ако настинката е по-сериозна се вдига и температура. Започва се купуване на лекарства и често пъти колкото и скъпи да са те, от тях няма особен ефект. Има и други начини за справяне с настинката, за които не са необходими лекарства, а естествени продукти. Ефектът е много по-бърз и имунната система не се съсипва. Ето кои са те.

 

Направи си домашни капки за нос. За целта са ти необходими лук и олио. Две чаени лъжички мазнина се загряват леко. След това се добавя ситно нарязан лук и се оставя да престои половин час. Получената маслена настойка се прецежда и прибира в стъклено бурканче. От нея се накапва във всяка ноздра по 2-3 капки 3 пъти на ден.

 

 

Прясно изцеден сок от червено цвекло. Накапват се по 2-3 капки във всяка ноздра три-четири пъти дневно. Сокът действа много добре ако хремата ти вече съдържа гъст секрет.

 

Комбинация от лук и мед. Това е една от класическите рецепти. 2 чаени лъжички лучен сок се смесват с течен мед в равно количество и от получената течност се капват по 2-3 капки във всяка ноздра. Веднага има ефект. Може да се прави 4-5 пъти в рамките на деня.

 

Същият ефект имат и капките от сока на алое. След като поставиш капките, хвани ноздрите с два пръста и ги масажирай в рамките на 1-2 минути

 

Направи си инхалация. Много хора смятат, че това е безсмислен метод за лечение на хрема и кашлица, но всъщност е много ефикасен. Сложи в тенджера вода и изчакай да заври, след което започни да дишаш парата като вдишваш през устата и издишваш през носа. Можеш да добавиш сол, сода или лайка в заврялата вода.

 

Яж джинджифил. Въпреки че има страшно лютив вкус, джинджифилът е много полезен за лекуване на всякакви настинки и грипове. Можеш да го ядеш заедно с манджата на вечеря или пък да си направиш чай от него и сложиш лъжичка мед вътре.

 

Тези методи със сигурност ще те накарат да се почувстваш по-добре. Важно е обаче да ги приложиш веднага след симптомите на настинката и ще се справиш с нея до 2 дни, през които е препоръчително да си стоиш вкъщи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия