Защо кожата ти се нуждае от серум

2015-10-18 12:59:00
Защо кожата ти се нуждае от серум
Снимка: freedigitalphotos.net

Прилагането на серум за лице е от изключителна важност за кожата ти. Разбира се той трябва да бъде съобразен с нейния вид. Съдържа определени съставки, които са насочени към даден проблем – хидратация на кожата, антистареещ ефект, изглаждане на леките бръчици, премахване на пигментни петна и др. Резултатът от използването му е по-свеж тен и заличени несъвършенства. Ще те запознаем серумът как действа, как се използва и за жени за каква възраст е подходящ.

 

 

Как действа? Серумите лесно проникват в кожата и не омазняват кожата. Те се нанасят много по-бързо отколкото кремовете, и не изискват продължителен масаж, за да „попият“ в кожата. Обикновено съдържат активни съставки с висока концентрация, което прави продукта много по-ефикасен от крема със същото действие. Но това не означава, че трябва да забравиш за крема за лице. То има нужда и от двата продукта.

 

Как да го използваш? Трябва да го нанасяш c нежни и леки движения и да го втриваш внимателно в кожата. Възможно е при това нанасяне да почувстваш топлина, което е напълно нормално. Но този ефект не се отнася за всички серуми. Най-добрият начин за нанасяне е да капнеш няколко капки от серума върху дланите на ръцете ти, за да поеме от тяхната топлина, и едва тогава да нанесеш върху лицето. Но най-важното е преди тази процедура да почистиш много добре кожата си. Лицето трябва да бъде сухо, така че изчакай няколко минути преди да поставиш серума. По принцип серумът се нанася преди крема, но избягвай околоочния контур. Движи от центъра на лицето към периферията и от долу нагоре.

 

За каква възраст е подходящ? Грешна е представата, че серумите се използват само от застаряващи жени. Те са подходящи за момичета на всяка възраст. Въпреки че, когато си млада все още нямаш нужда от серум срещу бръчки. За тази възраст по-добър избор е хидратиращият крем или този серум, който заличава умората от недоспиване. Вече над 30 години е хубаво да започнеш да използваш серуми против бръчки, а минавайки 40-50 годишна възраст е добре да потърсиш продукти срещу стареене и за изглаждане на кожата. Но ти си много млада и имаш още много време до тогава.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия