Как да се справиш с някои проблеми по лицето и тялото

2015-10-15 18:03:00
Как да се справиш с някои проблеми по лицето и тялото
Снимка: freedigitalphotos.net

Почти всяка жена се сблъсква поне веднъж в живота си със зачервявания на кожата, тъмни кръгове под очите или стрии. Със сигурност не е приятно, но има начини да се справиш с тези проблеми. Ще ти подскажем как.

 

Зачервяване на кожата. За жалост все повече млади хора се сблъскват с неприятното зачервяване на кожата. То може да бъде провокирано както от външни фактори (силен вятър,слънчеви лъчи, студ, стрес, замърсен въздух), така и от храните, които приемаш. С всеки изминал ден те стават все по-изкуствени и натъпкани с консерванти. Дори и в плодовете няма гаранция, че наистина има витамини. Друга причина може да бъде използването на неподходяща козметика, но това е по-рядко. Симптомите обикновено са сухота, усещане за опъване, зачервяване. Ако проблемът ти е сериозен, би било добре да се консултираш с дерматолог, който да те насочи да използваш лечебна козметика.

 

 

Тъмни кръгове под очите. Причините за появата им обикновено са забързаното напрегнато ежедневие, умората, стресът и недоспиването. Нередовното и нездравословно хранене също би могло да те доведе до такова състояние. За да ги премахнеш, най-добре промени някои вредни навици и опитай да живееш възможно най-здравословно – спи  поне по 8 часа на денонощие, ограничи цигарите и алкохола и се храни по 3-4 пъти на ден. Използвай задължително сигурна и качествена козметика, тъй като кожата по  тази част на лицето е много фина и има нужда от сигурни и проверени продукти. Добре е да избереш такива, които стимулират кръвообращението и по този начин освежават и избистрят кожата.

 

Стрии. Това са белези по тялото (най-често по ханш, бедра, гърди, корем и горната част на ръцете), появили се поради рязко отслабване/надебеляване, бременност или дехидратация на кожата. Освен че са неприятни и неестетични, те имат и негативен психологически ефект върху самочувствието. За да ги предотвратиш или заличиш е от особена важност да се грижиш за еластичността на кожата си. Овлажняващите и подхранващи масла, кремове, лосиони, както и спортът са изключително подходящи и важни за тази цел. Когато нанасяш лосион по тялото, втривай добре продукта с нежни масажиращи движения в правилните посоки за всяка зона: по часовниковата стрелка на корема, ханша и задните части и отдолу нагоре при краката и ръцете.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия