Как да постигнеш перфектния грим за деня

2015-10-17 10:49:00
Как да постигнеш перфектния грим за деня
Снимка: freedigitalphotos.net

Почти всяко момиче се гримира поне няколко пъти в седмицата. Някои не са наясно обаче на какъв грим да заложат през деня и често правят грешката да слагат твърде много макиаж. Всъщност истината е, че през деня е добре да бъдеш по-обрана. Ще ти дадем примерен начин как да постигнеш един страхотен грим през деня.

 

Първо нанеси фон дьо тен. Стига да не прекаляваш с него, той имитира най-добре кожата и изглежда естествено дори на слънчева светлина. Мацни от него на няколко места в центъра на лицето и размажи по всички страни. Повечето момичета го нанасят с латексова гъбичка, но много по-добра работа вършат четките, предназначени за тази процедура. После с потупващи движения нанеси с безимения си пръст коректор под очите (за да прикриеш умората, торбичките и тъмните кръгове под очите). Вариантът с пръст е най-добър, защото се разнася най-равномерно.

 

 

След това може да подчертаеш веждите си с молив. Запълни с него оределите зони като правиш къси черти, които следват посоката, наклона и формата на веждите. Можеш да фиксираш с прозрачен гел за вежди. Също така може да сложиш и кремообразен руж (най-често се използва, за да може бузите да придобият ален цвят) върху ябълките на скулите и да разнесеш с кръгообразни движения.

 

Ред е на сенките. Със специална четка за сенки разнеси избрания от теб цвят върху клепачите, достигайки точно над гънката. Наслагвай цвета, докато не стане плътен. През деня е хубаво да сложиш по-неутрален леко бляскав цвят.

 

Следва една от най-важните части – слагането на червило. Задължително първо хидратирай устните като нанесеш балсам, покрий с вазелин и избърши със салфетка след няколко минути. Както вече сме споменавали червилата имат свойството да изсушават доста устните, поради пудрите в съставките. След като приключиш с балсама, очертай и попълни устните си с розово-бежов молив (това ще задържи червилото върху устните ти по-дълго). После разнеси червилото (най-добре с четка), от външните ъгли навътре. Накрая със салфетка фиксирай цвета и премахни излишното количество.

 

И последното нещо, което трябва да направиш е да сложиш черна очна линия (но не прекалено дебела черта), да подчертаеш долната част на окото с черен молив и да удебелиш миглите си със спирала за очи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия