Какво не знаеш за очната линия и как да я нанасяш

2015-10-24 12:02:00
Какво не знаеш за очната линия и как да я нанасяш
Снимка: freedigitalphotos.net

Напоследък очната линия отново е на мода и всички я използват вместо молив за очи. По-младите тийнейджърки обаче не знаят, че очната линия не е на мода от днес. Тя е била актуална още от времето на Мерилин Монро, Марлене Дитрих , Елизабет Тейлър. Сега като чу тези имена може да ти се струва малко ретро, но класическата комбинация от червено червило и черна очна линия никога няма да остарее. Ще ти разкажем някои неща за черната очна линия, които не знаеш и ще те насочим как да я нанасяш.

 

Очната линия е съществувала още в Древен Египет, но тогава се е наричала „кхол”. Била  е използвана от мъже жени и деца. „Кхол”-ът е била черна, прахообразна смес, която се е нанасяла с помощта на пръчица около и по вътрешното очертание на клепача. Само че днес очната линия е различна и съществува под различни форми – течна, кремообразна, прахообразна, тип флумастер/молив/писец или стик. Нанасянето ѝ обаче е доста трудна задача, дори да си си купила очна линия с писец. Ето няколко стъпки, които да следваш, за да те улеснят при нанасянето.

 

 

Клепачът ти трябва да бъде напълно чист, за да може очната линия да се плъзга лесно и прецизно по контура. Постави огледалото леко наклонено върху маса, за да имаш добра видимост и да намериш опора за лактите, за да предотвратиш треперенето или просто застани пред голямото огледало. Много момичета смятат, че по-лесно ще нанесат очната линия ако опъват клепача, но това не трябва да се прави, тъй като съществува риск от деформиране на линията. Винаги започвай от външната част на окото, защото така имаш повече свобода на действие. Ако линията не се получи веднага, можеш лесно да я изтъниш и оправиш с клечка за уши, леко напоена с продукт за отстраняване на грим (най-добре мицеларна вода, тя е най-ефективния и натурален почистващ грима препарат). След като постигнеш желаната линия, задължително нанеси спирала, за да подсилиш магнетичността на погледа.

 

Жените, които използват очна линия не само подчертават очите си, тя олицетворява женствеността, кара жените да изглеждат още по-секси, прави погледа властен, прям и подчертан. Очната линия не се изтрива толкова бързо колкото молива за очи, още повече, че съществуват водоустойчиви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия