Най-често допусканите грешки при нанасянето на спирала

2015-09-30 12:14:00
Най-често допусканите грешки при нанасянето на спирала
Снимка: iStock

Почти няма момиче, което да се гримира и да не използва спирала. Всяка представителка на нежния пол знае колко е привлекателен за момчетата съблазнителният поглед. За да имаш такъв обаче, трябва да използваш хубава спирала и да умееш да се гримираш.

 

Виж кои са най-често допусканите грешки при поставянето на спирала:

 

Слагаш повече, отколкото е необходимо – доста момичета си мислят, че като си сложат повече спирала, миглите им ще станат по-обемни и гъсти. Това, което ще постигнеш всъщност е да наслоиш туша. За да изглеждат миглите ти максимално добре, не бива да слагаш повече от два слоя.

 

 

Поставяш я прекалено набързо – ако искаш да имаш съблазнителен поглед, не бива да бързаш, докато се гримираш. Когато една жена няма време и си поставя спиралата набързо, най-често се сдобива с черни следи по клепачите, които после трудно отстранява. Ако това ти се случва понякога, може да си решиш проблема, като използваш малко парче памук, натопено в продукт за премахване на грим.

 

Не покриваш миглите изцяло – ако не се постараеш да покриеш корените не миглите и слагаш спирала само на връхчетата им, то те ще изглеждат видимо по-къси.

 

Не правиш хубава извивка – за да имаш наистина хубави мигли, трябва да използваш машинка за извиване. Няма как да постигнеш хубава извивка само със спирала. Имай предвид, че машинката задължително трябва да се използва, преди да си сложиш спирала, иначе рискуваш да начупиш и откъснеш косъмчетата.

 

Използваш една и съща спирала прекалено дълго време – колкото и да е скъпа спиралата ти, тя не може да се ползва вечно. Всъщност тя е козметичният продукт с най-кратък живот – около 3 месеца. Препоръчително е да я смениш на всеки 3 месеца, защото след този срок тя започва да се рони, става на бучки и вътре се развиват бактерии.

 

Не си внимателна, когато я отваряш – голяма част от момичетата допускат грешката да се опитват да вземат повече туш с четката, като я движат интензивно нагоре-надолу в тубичката. По този начин обаче вкарваш прекалено много въздух и вътре започват да се развиват бактерии. Също така спиралата ти ще започне да изсъхва по-бързо и да оформя бучки по миглите ти. Правилното използване на спиралата е като измъкваш четката от тубичката с въртеливо движение, а след това я затвориш внимателно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия