10-те най-често допускани грешки при грижата за външния вид

2016-11-04 10:30:00
10-те най-често допускани грешки при грижата за външния вид
Снимка: Dreamstime

Почти всички представителки на нежния пол полагат грижи за външния си вид. Малко са тези, които са посещавали курсове, за да се научат как да се гримират и да изглеждат максимално добре. Повечето жени се доверяват на съветите на своите майки, приятелки и на статиите, написани в женските списания и/или сайтове. С течение на времето обаче нещата се променят и актуализират и това води до допускане на някои грешки.

 

Вижте кои са основните грешки, които допускат жените, грижейки се за външния си вид:

 

Влагат прекалено старание при чистенето на лицето си – някои жени смятат, че грубите абразивни почистващи апарати правят лицето по-чисто и гладко. Това обаче не е съвсем така. Агресивните козметични продукти лишават кожата от естествената й влага и я правят доста суха. Ако имате мазна кожа, използвайте почистващи продукти без спирти и мазнини, за да не навредите на лицето си. Така ще имате свежа и чиста кожа, която няма да бъде допълнително изсушена и дехидратирана. Много е важно да четете етикетите на козметичните продукти, които си купувате, за да не си навредите на кожата.

 

 

Не си слагат слънцезащитен крем – лятно време това е задължително, в противен случай кожата ви ща започне да старее и да се сбръчква по-рано. А никоя жена не иска това. Не си мислете, че слънчевите лъчи са вредни, само когато сте на море/басейн/планина. Те вредят по същия начин и когато сте в града. За да избегнете излишни проблеми с кожата, използвайте слънцезащитен крем, който е поне 15-и фактор. Ако по цял ден сте навън и слънцето е силно, използвайте по-висок фактор и задължително носете шапка. Зимно време също трябва да се грижите за кожата си и да я предпазвате от слънцето. Това важи основно за хората, които ходят на планини. Навън може да е студено, но слънчевите лъчи са налице и вредят на кожата ви. Затова използвайте подходящ слънцезащитен крем и балсам за устни.

 

Използват неподходящ фон дьо тен – голяма част от дамите не използват правилния цвят фон дьо тен за тяхната кожа. Повечето жени смятат, че по-тъмният цвят им отива повече, защото кожата им изглежда с тен, но истината е друга – отстрани дамите изглеждат оранжеви и отдалеч си личи, че са използвали фон дьо тен. Целта на този козметичен продукт е да прикрие несъвършенствата по кожата, а не да се набива на очи. Ако сте от жените, които държат да изглеждат с тен, дори когато навън е под нулата, нанесете фон дьо тен, който е с цвета на кожата ви и отгоре поставете пудра-бронз.

 

Гримират се само с един продукт – има жени, които не обичат прекалено многото грим и използват само един козметичен продукт. Някои жени си слагат само спирала, други само очна линия, а трети залагат на червилото/гланца. Според козметиците външният вид изисква баланс. Затова, ако си слагате само спирала, добавете и малко очна линия. При положение, че обичате устните ви да са с червило/гланц, добавете и малко руж. Може би смятате, че няма да ви отива, но понякога нещата са въпрос на навик.

 

Неправилно очертават устните си – преди години на мода е било устните да бъдат очертани с тъмен молив и отгоре да се постави светло червило. В днешно време обаче това ще предизвиква по-скоро смях, отколкото възхищение. Ако предпочитате светлите тонове, изберете молив, който е в същия цвят като червилото. За да направите контурен ефект, изберете молив, който е малко по-тъмен от цвета на червилото.

 

Не оформят веждите си – колкото и красива да е една жена, тя изглежда някакси неподдържана, ако веждите й не са добре оформени. Ако не ви идва отвътре да изберете подходяща форма, отидете на козметик. Той най-добре ще прецени какви вежди ще ви отиват. Доверете му се! Не настоявайте за форма, която няма да ви отива, защото ще изглеждате смешно. Тънките вежди отиват на някои жени, но други изглеждат ужасно. Затова по-добре се доверете на човек, който има опит.

 

Снимка: sxc.hu

 

Боядисват косата си у дома – в домашното боядисване няма нищо лошо, стига да можете да го правите качествено. На някои жени просто не им се отдава и често косата им е на петна или неравномерно боядисана. Ако се справяте добре с поддържането на цвета у дома, продължете да се грижите за косата си в домашни условия. Коафьорите обаче съветват да посетите фризьорския салон, ако имате намерение да сменяте цвета на косата си. За да не станете на петна или да получите цвят, който не ви допада, доверете се на фризьора си. Няма да изхарчите кой знае колко пари, ако отидете веднъж да ви сменят цвета и после продължите да поддържате цвета си у дома.

 

Прекалено често решат косата си – едно време бабите са твърдели, че е полезно всяка вечер косата да се реши поне 100 пъти. Прекаленото ресане обаче е в състояние да нанесе сериозни поражения върху косата – нацепване на връхчетата ти и цялостно отслабване. Решете се, но не прекалявайте!

 

Ходят с една и съща прическа – има жени, които ги мързи да се занимават с косата си и решават проблема си, като я прибират на опашка всяка сутрин. Няма нищо лошо в тази прическа, стига да не е 7/7. Ако сутрин нямате време да оформяте прическата си, направете го вечер преди лягане. Нищо не ви пречи да сплетете косата си на плитки и на сутринта да сте къдрави или да я изправите вечерта и на другия ден косата ви да е права и подредена. Когато човек има желание – намира начин, ако ли не – причина.

 

Снимка: sxc.hu


Не поддържат маникюра си – жените задължително трябва да поддържат ноктите си. Не си мислете, че околните не забелязват маникюра ви. Ако нямате излишни пари, за да ходите на маникюр, лакирайте се у дома. Важното е да нямате кожички, ноктите ви да не са изядени и лакът да не е излющен.

 

Като цяло хората възприемат различно красотата. За някои не е важно жената да има грим, прическа и т.н., по-важно е да е добре облечена и да е възпитана. За други обаче външният вид е от значение, дори да не е най-важното. За да ви харесват околните, трябва да се харесвате и вие. Научете се да полагате грижи за себе си, за да се чувствате добре в кожата си и да излъчвате положителни емоции.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия