Съвети за красиви и гъсти мигли

2014-11-23 15:06:00
Съвети за красиви и гъсти мигли
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивите мигли са много важни за всяка жена. Няма момиче, което да не държи на красотата на очите си. Факт е, че миглите могат да направят погледа много по-магнетичен и да уголемят оптически окото. Вероятно използвате спирала и сте свикнали с нея много. Тя е чудесно средство за разкрасяване, но какво още трябва да знаем за красивите мигли?

 

Подхранване. Не може само да изтезавате миглите си и да не полагате никаква грижа за тях. Можете да използвате рициново или бадемово масло, което ще ги подхрани, обогати и ще направи миглите по-плътни. Те също имат нужда от хидратиране и подхранване. Използвайте го вечер преди да си легнете. Можете да измиете четка от стара спирала и да я използвате за нанасяне на маслото.

 

Витамини А и Е. Те са много важни за косата, кожата и ноктите. Хубаво е да пиете такива витамини, за да бъдете по-красиви. Те наистина влияят много добре на косата, следователно на веждите и миглите. Друг вариант е да нанасяте смес от рициново масло с витамин А или Е,  в съотношение три-четири капки масло и една капка витамин.

 

Подхранващи спирали. Има безцветни подхранващи спирали, които можете да използвате, когато сте си вкъщи. Те са много ефикасни, особено ако не ви се занимава с маски и ежедневно мазане на масла.

 

Почиствайте добре грима си. Все пак гримът не е особено полезен. Той вреди, ако не се чисти вечер. Недейте да спите с грим, защото вероятно ще навредите не само на миглите, но и на кожата и на очите си. Когато почиствате грима си, бъдете внимателни и не скубете миглите си.

 

„Не“ на подстригването. Някои хора смятат, че ако подстрижат миглите си, те ще пораснат. Момичета, това не е коса! Не го правете, ако не искате да съжалявате после. Няма как миглите ви да пораснат много, освен ако не сте с генетично дълги мигли. Косата е устроена така, че да расте. Космите на краката например, не могат да пораснат по-дълги от определена дължина, въпреки че ги бръснете. Същото е с веждите и миглите, подстригвайки ги няма да постигнете нищо.

 

Изкуствени мигли. Това е решение, но не за всеки ден. Използвайте изкуствени мигли, но не прекалявайте. Лепилото не е особено полезно, а и товарят очите. Те са прекрасен завършек на една вечерна визия, но не са добра идея за всеки ден. Дневен грим би предполагал хубава спирала, а не големи кукленски мигли.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия