Начините, по които караш кожата си да старее преждевременно

2015-09-28 16:31:00
Начините, по които караш кожата си да старее преждевременно
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата страда доста от мръсотията на околната среда. Повечето жени я третират и с много продукти, за да може тя да изглежда млада и опъната. Но тези продукти съдържат химикали, които я уморяват. Ще те запознаем с факторите, които влияят зле на кожата ти.

 

Забравяш да си измиеш лицето преди лягане. Уморена си, но това не е извинение. Когато не си миеш лицето по кожата се натрупват мазнина и мръсотия, което освен да състари кожата ти може да предизвика инфекции.

 

 

Пропускаш да ядеш три пъти на ден. Доста хора в забързаното си ежедневие пропускат поне едно от трите задължителни хранения на ден. Това не влияе само на стомаха и липсата на енергия, но също и на кожата. Когато тя не приема съставките, които са нужни за естественото и подхранване, кожата се изсушава, увисва и започва да старее. Винаги носи със себе си някакви плодове, те са естествените витамини, от които всеки организъм има нужда.

 

Не спиш достатъчно. Клетките на кожата се възстановяват през нощта и когато не си почиваш достатъчно им пречиш да извършват функцията си. Не забравяй, че безсънието винаги се отразява върху кожата на лицето ти – появяват се торбички под очите, подуваш се. Една от причините за недоспиването е бурния младежки живот, не прекалявай с него, защото накрая ще изглеждаш с 10 години по-стара, отколкото всъщност си.

 

Не спортуваш. Освен пълноценното хранене, движението е съществено за здравето на кожата. Ако не се движиш и водиш заседнал начин на живот, тя ще бъде отпусната. Спортът помага за стягането на мускулите, а съответно и за кожата. Той понижава стреса, подобрява настроението и спомага реновирането на мъртвите клетки, а това са все фактори, които влияят на състоянието на кожата.

 

Излагаш се прекалено на слънце. Всички искаме тен, но понякога не си струва да рискуваш здравето си заради това. Прекаленото излагане пред UV лъчите състарява кожата и увеличава риска от рак. Винаги използвай слънцезащитни продукти.

 

Пушиш. Освен, че пушенето убива, то причинява преждевременно остаряване на кожата. При пушенето тя губи колагена и еластичността си, по този начин кожата става отпусната.

 

Носиш прекалено много грим. Особено фон дьо тенът, той запушва порите и пречи на кожата ти да диша. Съветваме те да избягваш всекидневната употребата на много грим, даже нека има няколко дни в седмицата, в които да не слагаш никакъв.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия