Най-добрите начина да се отървеш от портокаловата кожа

2015-03-12 19:30:00
Най-добрите начина да се отървеш от портокаловата кожа
Снимка: freedigitalphotos.net

Целулитът е един от най-големите врагове на жените. Когато времето се затопли и извадиш летните дрехи, вече се замисляш сериозно за целулита, от който не можеш да се отървеш с години. Може би мислиш, че само ти имаш портокалова кожа, но истината е, че повечето жени имат проблеми с целулита, без значение от теглото им. Кои са най-ефикасните методи за премахване на целулита?

 

Упражнения. Няма как да се сбогуваш с целулита, ако не спортуваш. Това е първата крачка към нежните и красиви форми, които искаш да постигнеш. Много е важно да правиш достатъчно упражнения за проблемните зони като бедра, корем и дупе. Натоварвай повече долната част на тялото.

 

Яж повече сурови храни. Плодове, зеленчуци и зърнени храни никога не бива да отсъстват от менюто ти. Наблегни на тях, за да получаваш нужните фибри, които са много важни за храносмилането. Забрави за рафинираните въглехидрати, като бялото брашно и сладкишите, както и за газираните напитки. Те са празни калории, от които не се нуждаеш.

 

Отслабни няколко килограма. Това, че имаш целулит не означава, че си дебела. Има много слаби момичета, които също се оплакват от портокалова кожа. Все пак си помисли си дали нямаш нужда от малко вталяване. Важно е да губиш килограми бавно, за да избегнеш йо-йо ефектът. Най-добре е да съчетаеш диета и спорт.

 

Спри да пушиш. Знаеш ли как се появява целулита? Всъщност буците са мастни депа, които трудно се повлияват от диети и се появяват в резултат от застоял и нездравословен начин на живот. Тютюнопушенето свива кръвоносните съдове и затруднява обмяната на веществата. Трудно ще се справиш с целулита, ако пушиш.

 

Масажирай проблемните зони. След като започнеш да тренираш и спреш вредните храни, време е и за масажи. Както казахме, целулитът представлява мастни депа, които трудно се повлияват от диети. Затова трябва „да разбиеш“ тези буци. Можеш да си правиш масажи под душа със специални приставки за масаж или просто с ръце. Хубаво е да използваш интензивни движения, може да използваш сила.

 

Кремове. Можеш да използваш и различни козметични продукти, с които да комбинираш масажите. Най-подходящи са кремовете, които съдържат кофеин и масла. Те стягат кожата и спомагат горенето на калории. Маслата успокояват кожата и я омекотяват.

 

Тен. Можеш да използваш автобронзант или да изчакаш лятната почивка край морето. Всъщност тенът няма да унищожи целулита, но ще го прикрие. Портокаловата кожа личи повече на бяла кожа.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия