Храните, които повишават настроението

2015-08-17 12:04:00
Храните, които повишават настроението
Снимка: iStock

Това, което ядем, оказва голямо влияние на външния ни вид, както и на настроението ни. Затова, ако искаш усмивката винаги да е на лицето ти, хапвай редовно следните храни:

 

Бадеми – те са хем полезни за здравето, хем повишават настроението. Бадемите са богати на витамин Е, витамин В2, благодарение на което неутрализират свободните радикали, които водят до стрес и предизвикват производството на хормона на щастието.

 

Шоколад – едно парченце дневно ще ти помогне да си винаги в добро настроение. В шоколада има магнезий, който укрепва нервната система и активира производството на ендфорини. Черният шоколад пък повишава концентрацията.

 

 

Сушени плодове – те съдържат големи количества фруктоза и глюкоза и са много по-полезни от пресните. Може да съдържат доста калории в себе си, но не са опасни за фигурата, ако се консумират в разумни количества.

 

Банани – в тях има витамини А, В, С, Е, желязо, фосфор, магнезий, натрий, калий и калций, които повишават настроението и ни изпълват с енергия.

 

Сьомга – тя е богата на омега-3 мастни киселини. Наскоро учените установиха, че има зависимост между ниските нива на омега-3 мастни киселини в организма и депресията.

 

Червено вино – една чаша на ден е напълно достатъчна, за да подобри настроението ти, благодарение на ресвератролът, който се съдържа във виното.

 

Кофеин – приемът на умерено количество кафе преди обяд има благоприятно влияние на настроението.

 

Яйца – те съдържат в себе си витамин В, протеини, цинк и омега-3 мастни киселини. Те не само повишават настроението ти, но и ще те държат сит дълго време.

 

Авокадо – в плода има глутатион, който е най-мощният клетъчен антиоксидант, повишаващ настроението.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия