Кои са убийците на доброто настроение

2014-11-16 13:00:00
Кои са убийците на доброто настроение
Снимка: freedigitalphotos.net

Има милиони причини, които могат да скапят настроението ви. Скарване с гаджето, спор с приятели, здравословни проблеми или просто лошото време. На тези фактори няма как да влияем, но все пак не може вечно да сме кисели и да имаме лошо настроение. Затова можем да обърнем внимание на някои други причини, поради които настроението ни е ужасно. Кои са те?

 

Не ядем достатъчно плодове и зеленчуци. Храната е много важна, защото тя ни дава енергия. Една балансирана диета би ви донесла повече позитиви, отколкото безразборното и безцелно хранене. Отървете се от лошите храни и хапвайте повече зеленчуци. Установено е, че хората, които ядат повече зеленчуци са в по-добро настроение. Пък и не можем да отречем, че плодовете и зеленчуците ни карат да се чувстваме по-свежи.

 

 

Липсата на достатъчно слънце. С мрачните дни идва и времето на меланхолиите и депресиите. Няма как да направим времето по-топло и приветливо, но можем да се възползваме от по-хубавите дни. Вместо да стоите вкъщи по цял ден, помислете си за дните, в които поне по обяд огрява малко слънце. Прекарайте това време навън, защото излагането на слънце е свързано с витамин D.

 

 

Не пиете достатъчно вода. Може да ви се струва странно, но дехидратацията влияе на настроението. Старото правило гласи, че трябва да пием по около 8 големи чаши вода дневно. По-нови изследвания сочат, че мъжете трябва да пият по 3.7 литра дневно, а жените по 2.7. Тези цифри не включват другите напитки като кафе, чай и сокове.

 

Не се усмихвате. От кога не сте се смели с глас? Разбира се, че смехът е най-доброто лекарство. Събирайте се по-често с приятели, смейте се, говорете си, шегувайте се. Това са безценни мигове, които ще помните цял живот и които няма как да забравите. Освен това ще се забавлявате много с компанията и ще забравите лошото си настроение.

 

Не сте сменяли пейзажа скоро. Когато човек прави едно и също дълго време, се натрупва рутина. В един момент вие не усещате как сте влезли в коловоза и нямате никаква творческа енергия. В такъв момент е време да си отделите ден за разходка извън града. Няма значение къде ще отидете, посетете ново място, дори само за един ден. Няма как това да не ви повлияе положително и да не подобри настроението ви.

 

Не си доспивате. Установено е, че човек трябва да спи по около 7-9 часа на денонощие. Ако системно не си доспивате, не очаквайте да сте в перфектно здраве и чудна кондиция. Вероятно ще сте кисели и раздразнителни. Старайте се да си давате повече време за почивка.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия