Как да се отървеш от нежеланото окосмяване по гърба [за момчета]

2015-07-08 15:29:00
Как да се отървеш от нежеланото окосмяване по гърба [за момчета]
Снимка: Dreamstime

Окосмяването по гърба е козметичен проблем, който е доста неприятен както за мъжете, така и хората около тях, които ги гледат. Докато преди години представителите на силния пол са нямали решение на този проблем, в днешни дни не е така.

 

Нежеланото окосмяване може да се премахне с помощта на епилация. Това е процес, при който космите се премахват изцяло, което включва външна и зародишна подкожна част.

 

 

В момента най-популярния метод за дълготрайно премахване на окосмяването по гърба е лазерната епилация. Резултатите са повече от добри, но трябва да се заредиш с достатъчно търпение и да отделиш известна сума пари. Лазерната епилация представлява изпичане на космите чрез лазер, нагряващ тъмните пигменти в тях и околните клетки, които ги съдържат. Този метод е ефикасен само при тъмни косми, не и при руси.

 

Електролизата е скъп метод за перманентно премахване на косми. Всеки косъм се третира поотделно, като работи на принципа на електрично причинена смърт на слоя клетки, оформящ новите косми, което се случва или от електричеството, от прегряването, или и от двете. Методът не е подходящ за много силно и цялостно окосмяване, но е идеален при единични, но упорити косми.

 

Кола маската е евтина процедура, която има ефект няколко седмици. Процедурата е болезнена, особено за момчетата, но ще те отърве от нежеланото окосмяване за известен период от време.

 

Друг метод на обезкосмяване е депилацията. Това представлява повърхностно премахване на космите и фоликулът остава незасегнат. Върху кожата се нанася субстанция, която съдържа химикали, които разграждат космения протеин.

 

Химическата депилация обхваща за кратко време големи площи кожа. Затова този метод често се използва при премахване на косми от зоните на гърба, раменете, гърдите, краката и корема. Възможно е да се появят леки форми на възпаление поради свръхчувствителност към агресивните съставки във формулите на тези продукти и алергична реакция.

 

Бръсненето е метод, който не се препоръчва за премахване на нежеланото окосмяване по гърба.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия