Съвети към момчетата, начинаещи в обезкосмяването

2014-09-07 12:00:00
Съвети към момчетата, начинаещи в обезкосмяването
Снимка: freedigitalphotos.net

Отдавна епилацията не е само за жени. Много момчета премахват космите по тялото си с различни методи. Има много различни мнения, някои хора смятат, че мъжете не трябва да се епилират, други смятат, че полът няма значение. Няма да спорим дали епилацията е само за жените, или не, а ще дадем някои съвети на момчетата, които вече са решили да махнат космите от тялото си.

 

Не се бръснете! Момчета, бръснете брадата си, косата си, но не и тялото си! Запазете самобръсначката само за лицето, за тялото има по-подходящи методи. Косъмчетата по тялото са по-меки, дори да сте по-окосмени. Най-добре е да използвате кола маска, лазерна или фотоепилация, но не и бръснач. Бръсненето прави космите твърди и остри, поникват след ден и ефектът е много краткотраен. Вероятно може да боцкате много и усещането да е неприятно, особено за нежната ви половинка.

 

 

Няма страшно в кола маската. Проблемът е, че много момчета се страхуват или се срамуват да отидат на козметик. Истината е, че това е оптималното решение. Кола маската има ефект от 2 до 4 седмици, не е скъпа и е безвредна. Няма страшно да отидете на козметик, защото болката не е толкова силна. Ще изпитвате дискомфорт, но за много кратко. Освен това космите стават по-слаби и рехави с всяко отстраняване. Не е срамно да ви правят кола маска. Козметиците са професионалисти, ще получите качествено обслужване и не сте единствените клиенти, тези хора са свикнали с всякакви гледки.

 

Посъветвайте се с приятелка/сестра. Момичетата разбират много повече от козметика и процедури, отколкото момчетата. Няма нищо срамно в това да се допитате до приятелка/сестра. Тя ще ви посъветва какво да използвате, в кой салон да отидете и ще ви разкаже повече за процедурите от опит.

 

Не е нужно да епилирате цялото си тяло. Някои мъже имат косми само в определени зони, други имат по цялото тяло. Не е нужно да си махате космите на краката, ако си епилирате гърдите. Махнете тези зони, които смятате за неприятни.

 

Вслушайте се в мнението на гаджето си. Със сигурност тя има повече опит в епилирането. Освен това всяко момиче има вкус, някои харесват космати мъже, други – епилирани. Попитайте я какво е нейното мнение и го вземете под внимание.

 

Интимна зона. Космите там не са желани и повечето момичета не ги харесват. Ако се чудите дали да махнете окосмяването си там, отговорът е „да“. Не забравяйте, че една от функциите на космите е да топлят, а през лятото е доста неприятно.

 

Винаги можете да спрете да ги махате. Няма нищо задължително, ако решите, че не се харесвате без косми, просто си ги пуснете отново.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия