4 идеи за повече обем в косите

2015-07-11 13:03:00
4 идеи за повече обем в косите
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да има обемна коса, но често пъти това желание е трудно постижимо. Рядко има естествено обемни коси, които да нямат други проблеми, като прекалено бухване, стърчащи краища, липса на форма. Повечето прави и тежки коси просто нямат обем. Ако прибавим и коса, склонна към омазняване, обемът става все по-нереален. И все пак има някои хитринки, които можеш да приложиш, за да се радваш на красива и обемна коса.

 

Вода и захар. Слушала ли си историите на бабите, които разказват как са поддържали прическите си едно време? В повечето от тези разкази присъстват водата и захарта, като много важни компоненти. Това е един вид лак за коса, който не е толкова вреден. Можеш леко да тупираш косата си или просто да се наведеш надолу и да се напръскаш със сладка вода. Изчакай я да изсъхне, за да се стегне и прическата ти няма да мръдне, нито обемът ще се развали.

 

Глътка кератин за безжизнената коса. Кератинът всъщност е протеин. Това е веществото, от което е изградена косата. От третиране, от вредните влияния на слънцето и вятъра, косата се изтощава. Затова можеш да я подхраниш с протеинова серия – шампоан и балсам/маска. Тези продукти ще втвърдят косата ти и тя ще стане по-жизнена. Така няма да се сплесква още няколко часа след миене.

 

 

Солен спрей. Харесва ли ти усещането, което добиваш, след като изкъпеш косата си в морето? Тогава тя е по-твърда, дори седи леко на кичури, понякога се начупва. Това усещане създава небрежност и е много секси прическа. Можеш да го постигнеш дори да си на километри от плажната ивица. Има специални такива спрейове, които някои марки предлагат. Друг вариант е просто да направиш силен разтвор на морска сол и вода, който да поставиш в шишенце с пулвелизатор. След баня, на полусуха коса, пръскай смело.

 

Сух шампоан. В последно време сухите шампоани станаха много модерни. Те са лесно и удобно средство, с което да поправиш развалената прическа. Препоръчва се за хора с мазни коси, защото ежедневното миене не е добра идея. Трябва ти качествен сух шампоан, който да напръскаш в корените на косата си. Някои марки предлагат такива шампоани с фиксация, които са подходящи за повече обем.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия