Как да направим косата си по-обемна

2014-12-16 12:58:00
Как да направим косата си по-обемна
Снимка: freeimages.com

Обемната коса е мечта на почти всяко момиче. Някои склонни към омазняване коси нямат никакъв обем, както и повечето натурално прави коси. И докато къдрокоските се чудят как да се отърват от излишния обем, в същото време момичетата с прави коси искат да имат обемна грива. Сега ще ви дадем някои съвети, които ще ви помогнат да направите косата си по-обемна.

 

Бира. Колкото и да е странно, тази прекрасна течност може да ви помогне в борбата с безобемната коса. Смесете чаша бира с ¼ чаша вода. Можете да добавите половин лимон, който ще направи мириса по-приятен. Намерете подходящ съд с пулвелизатор и сипете течността там. Когато се изкъпете, докато косата е още влажна, напръскайте я със спрея. Оставете го да изсъхне. Бирата не е вредна, а ще накара косата ви да стои по-обемна и по-твърда.

 

 

Бирен шампоан. Той също е добра идея, вместо спрея. Действа по подобен начин. Изсипете около 100 мл бира в тенджера и изчакайте да изври на половина. Когато изстине, смесете течността с любимия си шампоан. Когато се къпете, оставете да подейства поне пет минути и тогава изплакнете.

 

 

Сушете се надолу с главата. Когато използвате сешоар, наведете се хубаво напред и сушете косата си така. Идеята е да създадете повече обем. Така и така горите косата си със сешоар, опитайте поне да го използвате правилно. Коста ви ще е видимо по-бухнала. Можете да сложите малко лак, за да запазите обема.

 

Захарен сироп. Освен за направата на сладкиши, той може да бъде чудесно козметично средство. Смесете две супени лъжици захар и 200 мл вода. Разбийте сместа добре, докато захарта се разтопи. Когато косата ви още е влажна, напръскайте върху корените. След това изсушете със сешоар. Косата ви ще е доста по-твърда и лесно ще се поддава на обработката. 

 

Не използвайте маски и шампоани, богати на масла. Така рискувате да си направите косата още по-безобемна, защото те обикновено приглаждат. Добре е да избягвате всякакви приглаждащи серии, които ще направят косата ви по-подредена. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия