Как да се грижиш за косата си [част втора]

2015-06-22 18:01:00
Как да се грижиш за косата си [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата за повечето жени е болна тема. Всяка дама се стреми да има красива коса, която да стои добре, да има хубав цвят и да изглежда поддържана. Но в действителността не е толкова лесно, сякаш вълшебните продукти от рекламите, изобщо не са вълшебни, а оформената прическа за някои дами е невъзможна. Сега ще ти споделим няколко трикчета, които ще ти помогнат да направиш косата си по-красива.

 

Грижата за косата не се приключва с шампоана, балсама и маската. Необходими са още продукти и грижи, които да полагаш. Термозащитният продукт е много важен. Със сигурност използваш преса или маша, а вероятно няма дама, която никога да не суши косата си със сешоар. Това е изтощително за косата, а колкото и да ограничиш употребата на тези уреди, никога не може да се откажеш напълно от тях. Затова е задължително да нанасяш термозащитен продукт. Ако имаш по-тънка и права коса, избери спрей, който да помага и за разресването. Ако косата ти е по-гъста и твърда, потърси крем/гел, който освен да предпазва, да я укроти.

 

Слънцезащитен продукт. Когато излизаш навън в слънчевите дни, кожата ти изгаря, нали? Затова използваш слънцезащитен крем. Същото се случва и с косата ти, но просто не те боли. В един момент ти виждаш, че косата ти е вяла и суха, не е жизнена, а космите се късат лесно. Затова лятото е задължително да използваш слънцезащитни продукти, които предпазват косата от слънчево изгаряне.

 

Финиш. Хубаво е да използваш продукт, който да запечатва косъма, да го подхранва и да предпазва от цъфтежи. Течните кристали са добра идея, но съдържат много силикони, които не са особено полезни. Проблем са и минерални масла, които просто са мазни, но не лекуват косъма по никакъв начин. Можеш да избереш масло, което да нанасяш на вече суха или леко влажна коса. Ако си с права и безобемна коса, сложи масло само на краищата. Ако косата ти е суха, можеш спокойно да сложиш по цялата дължина.

 

Подстригване. Погрешно дамите смятат, че ако искат дълга коса просто не бива да я подстригват. Това не е правилно. Косата е красива, когато е здрава. Благодарение на това, че се изтощава, тя цъфти. Пресите и машите допълнително спомагат цъфтенето. Затова трябва редовно да посещаваш фризьор, който да премахва грозните краища. Те не могат да „се излекуват“, единственият начин е ножицата.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия