Домашни трикове срещу суха коса и кожа

2015-06-10 18:02:00
Домашни трикове срещу суха коса и кожа
Снимка: freedigitalphotos.net

Красотата изисква поддържане и ежедневно разкрасяване. Ако искаш хубава коса, кожа и нокти, трябва да се грижиш за тях. Проблемът е, че понякога природата ни ощетява, като прави косата и кожата ни сухи. Това трудно се лекува и вероятно цял живот ще трябва да се хидратираме, но има начини да изглеждаш по-добре. Сега ще ти представим няколко метода за хидратация в домашни условия.

 

Мед. Медът на пръв поглед няма нищо общо със сухата коса и сухата кожа, но определено им влияе добре. Като си помислиш за мед върху косата си, вероятно си представяш нещо лепкаво и ужасно. Всъщност медът може да падне лесно с шампоан. Прави си маски от мед и жълтък, като стоиш с найлонова шапчица поне 2 часа. Можеш да нанасяш тънък слой мед по лицето си за няколко минути. Важно е медът да е натурален, без добавки, овкусители.

 

Кокосово масло. Кокосовото масло е дар от Бога, защото е чудесен хидратиращ продукт. Много жени го използват вместо крем вечер, преди лягане. Подходящо е за чувствителна кожа и се използва дори при бебета. При напукани устни също е много добър балсам. Може да облекчи пърхота, като се маже скалпа преди къпане.

 

Авокадо. Авокадото е един прекрасен плод, който е много полезен. Често пъти дамите го отричат, защото е мазен и смятат, че се пълнее от него. Истината е, че е калоричен, но съдържа полезни мазнини. Затова е идеален за маски за коса. Спокойно може да се използва, като се смачка на пюре, по желание се добавя и банан или мед. Кашата нанасяш по цялата дължина на косата си. Трябва да стоиш така поне 30 минути.

 

Ексфолиант със захар. Сухата кожа има нужда от повече ексфолиране, заради многото мъртви клетки. Затова е хубаво лицето да се ексфолира качествено един път седмично. Можеш да използваш кафява захар, която да смесиш с бадемово масло или зехтин. Не прекалявай, не бива да го правиш по-често от един път седмично, защото тогава кожата се наранява и може да се възпали.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия