Миеш ли правилно лицето си

2015-06-02 15:01:00
Миеш ли правилно лицето си
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата кожа е мечта на много тийнейджъри, които страдат от проблеми като акне и черни точки. За съжаление, повечето младежи не знаят как да се преборят с проблемната кожа и това влияе на самочувствието им. Сега ще ти дадем някои съвети, за да си отговориш на въпроса дали миеш кожата на лицето си правилно.

 

Сутрин и вечер. Измиването на лицето става сутрин и вечер, ако имаш мазна или нормална кожа. За хората със суха кожа миенето е само вечер. Можеш да използваш любимия си гел за почистване, като прибавиш и търкане с нежна гъбичка за лице. Движенията са нежни и масажни, най-добре кръгови.

 

Прекалено миене. Ако прекаляваш с миенето на лицето, това не е добре. Не бива да го правиш повече от два пъти дневно, защото премиването причинява сухота, раздразнение и дори възпаления. Освен това се увеличава и производството на себум от кожата, което със сигурност не желаеш.

 

Търкаш прекалено силно. Хубаво е да използваш скраб за лице един път седмично. Така се премахват мъртвите клетки и кожата диша по-лесно. Проблемът е, че може би прекаляваш, ако ползваш скраб твърде често или много грубо натискаш върху лицето. Това ще влоши акнето и възпаленията.

 

 

Използваш твърде агресивни продукти. Акнето почти винаги е съчетано с мазна кожа. А продуктите за мазна кожа, често пъти са твърде агресивни и силни. Това означава, че след миене, кожата ти е опъната и я чувстваш неестествено суха. Тези продукти не са подходящи за кожата ти и е добре да намериш по-нежни такива.

 

 

Ползваш прекалено топла вода. Най-добре е да миеш лицето си с хладка вода, но никога гореща или ледена. При прекалено топлата вода кожата се изсушава, а при студената се омазнява.

 

Доверяваш се на кърпичките за почистване на грим. Тези кърпички са чудесни за фиксиране на грима или за след тренировка, когато искаш да се освежиш. Но не са добра идея за ежедневно почистване на грима. Най-добре е да използваш мицеларна вода, защото тя е нежна към кожата. Има различни продукти, обогатени с минерали, глицерин или алое.

 

Не използваш хидратиращ продукт след измиване. След като измиеш и подсушиш лицето си, трябва да нанесеш хубав хидратиращ крем. Погрешно се смята, че мазната кожа няма нужда от хидратиране. Важно е кремът да не е мазен, да е на водна основа, но да хидратира добре.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 8 години

Ами за почти 20 години, мисля, че съм се научил що-годе. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия