Домашни рецепти против акне

2015-05-01 15:03:00
Домашни рецепти против акне
Снимка: freedigitalphotos.net

Акнето е проблем на почти всеки тийнейджър. Има младежи, които нямат пъпки, но те са рядкост. Повечето страдат, че не могат да се отърват от проблемната кожа, а това е пряк удар срещу самочувствието на всеки човек. Често пъти дори скъпата козметика не помага, пъпките продължават да се появяват, съпътствани с мазна кожа и запушени пори. Сега ще ти дадем някои полезни трикчета и домашни рецепти, които успешно борят пъпките.

 

На първо място – да почистим кожата. Пъпките са съпътствани с мазна кожа и запушени пори. Мазната кожа отделя повече себум, който ако не се отмива, запушва порите. От друга страна кожата се възпалява и като прибавим и пъпките, картинката става много неприятна. Затова е важно да почистваш добре лицето си. Как?

 

Домашен пилинг за мазна и акнетична кожа. Трябват ти захар и жълтък. Смеси двата продукта, като сложиш повече захар, за да е по-гъста сместа и да се нанесе по-лесно. Този пилинг ще направи кожата ти гладка и нежна, ще премахне мъртвата кожа и омазняването.

 

Маските за мазна кожа най-често дехидратират. Това е големият проблем, защото мазната кожа няма нужда от дехидратация. Същото се случва и с повечето козметични продукти против акне, които карат кожата да се лющи, тя става раздразнена и се възпалява.

 

Затова имаш нужда от хума. Най-добре е да си намериш бяла или зелена хума, потърси в аптеките. Това е евтин продукт, пръв приятел на проблемната кожа. Нужен ти е и оцет, най-добре потърси в био магазините, за да е по-качествен. Смеси хумата и оцета, нанеси дебел слой на лицето си и изчакай да изсъхне. След това отмий с хладка вода.

 

Мед. Медът е едно от чудесата, с които природата ни е дарила. Той е уникален, защото има куп полезни свойства, сред които и противовъзпалително. Така той намалява разпространението на пъпките. Можеш да си правиш вечер почистваща маска с мед. Намажи тънък слой върху лицето си и стой поне 10 минути. Ще усетиш кожата си по-чиста и пъпките ще се скрият.

 

Зеленият чай е антиоксидант, който има много полезни свойства. Хубаво е да го пиеш вместо кафе, той ободрява и пречиства организма. Можеш вечер да почистваш лицето си с тампон, напоен в силна отвара от зелен чай.

Овесени ядки. Те са богати на фибри и са чудесна закуска. Можеш да отделиш една лъжица от тях и да ги оставиш за малко в топла вода. Когато се отпуснат, нанеси получената смес върху лицето си. След пет минути можеш да отмиеш, а възпаленията ще са изчезнали.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия