Какви грешки допускате при избора и нанасянето на спирала

2014-10-03 15:15:00
Какви грешки допускате при избора и нанасянето на спирала
Снимка: freedigitalphotos.net

Използвате ли спирала? Колко често я слагате? Това е един от най-често употребяваните продукти от жени на всякакви възрасти. Спиралата прави миглите по-плътни и извити, удължава ги, придава им обем и създава илюзия за по-големи очи. Няма как да пренебрегнем всички качества, които този продукт притежава. Но спиралата, която използвате подходяща ли е за вас? Какви грешки допускате при избора и нанасянето на спиралата?

 

Не избирате спиралата според ефекта, който искате. Някои момичета искат обемни мигли, други държат на удължените, а трети искат извити. Това не е невъзможно, стига да изберете правилно спиралата. Гледайте четката, тя е най-важна. Извитата четка ще извие миглите ви. Но не очаквайте главозамайващи резултати. Най-добре си набавете и извивачка за мигли, която да ползвате преди спиралата.

 

 

Ако искате обем, четката трябва да е по-голяма, с повече косми. Четката за издължаване на миглите е малка, супер тънка и трябва да може да ги сресва. Има спирали, които съдържат в себе си малки косъмчета, които полепват по миглите и по този начин ги удължават.

 

Какви грешки допускате в нанасянето на спиралата?

 

Нанасяте я само на краищата. Това е крайно недостатъчно. За да имате красиви и оформени мигли, най-добре е да нанасяте спиралата от самия корен на миглите. Направете го с плавни движения и се постарайте да нанесете достатъчно количество. Не забравяйте миглите в двата края на окото. Особено важни са тези във външния край, защото още повече уголемяват оптически окото ви.

 

Трупате голямо количество. Хубаво е да нанасяте равномерно и да не пропускате, но не и да слагате огромни количества спирала. Така миглите ви се сплъстяват, изглеждат тежки и спиралата започва да се рони. Определено не искате да постигате този ефект.

 

Използвате стара спирала. Грешка! Тя може да бъде опасна за очите ви и да ви донесе някое очно възпаление. Освен това спиралите изсъхват, което ги прави негодни. Няма да правят миглите ви по-обемни и издължени, а по-скоро ще се напластява и ще се рони.

 

Слагате спиралата преди да нанесете сенки. Повечето сенки са прахообразни и дори да са качествени, докато се гримирате няма как част от продукта да не падне. Проблемът е, че ако нанесете първо спиралата, ще имате прашинки по миглите. За да избегнете това, първо слагайте сенките, а след това спиралата.

 

Споделяте спиралата си с приятелки. Не го правете, дори да е с близък човек. Възможно е да се заразите с някоя болест. Козметичните продукти съдържат много бактерии, затова трябва да се сменят периодично. Ако вашата приятелка има конюктивит, например, вероятно ще се заразите, ако използвате една и съща спирала, очна линия или друг грим.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия