Кои храни могат да ни разкрасят

2014-09-27 14:01:00
Кои храни могат да ни разкрасят
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко пари давате месечно за козметика? Със сигурност купувате козметични продукти всеки месец, а някои от тях не използвате, защото нямат ефект или не ви харесват. Проблемът е, че хубавите продукти са скъпи и не винаги можем да си ги позволим. Замисляли ли сте се, че можете да намалите разходите си, като използвате естествени продукти, които имате вкъщи? Не бива да забравяме, че в козметиката има много консерванти, аромати и химични вещества, които изобщо не са полезни. Можете да избегнете тези вещества като използвате някои храни! Кои са те и как биха ни послужили?

 

Белтък. Той може да бъде хидратираща и подхранваща маска за лице. Много е лесна за употреба, просто разбивате белтъка и го нанасяте на чисто лице. Трябва да стоите около 20 минути, за да има ефект.

 

Жълтък. Няма да хвърляте жълтъка, а ще го нанесете на косата си. Той подхранва косата, а същевременно не е агресивен, нито я омазнява. Важно е да сложите достатъчно количество и да нанесете хубаво по цялата дължина и в корените. Не слагайте белтъка, защото ще се пресече в косата и ще го измиете много трудно.

 

 

Мед. Не можем да пропуснем този дар от бога. Той може да бъде прибавен към жълтъка и да бъде още по-подхранваща маска за коса. Той е абсолютно безвреден, а и се слави с противовъзпалителните си свойства. Нанесете тънък слой мед на кожата на лицето си. Стойте така поне 10 минути и ще забележите, че ще изравни тена на лицето и ще се справи с пъпките.

 

Медът бори и целулита. Намажете проблемните зони с тънък слой мед и започнете да залепвате и да отлепвате рязко дланта от бедрото си. Отначало ще е лесно, но след няколко отлепвания, ще усетите силно съпротивление. Правете това, докато медът не стане бял. После изплакнете.

 

Скраб от мляно кафе. Вместо да изхвърляте утайката от кафето, използвайте я като ексфолиант за тяло. Масажирайте кожата на тялото, особено дупето и бедрата, защото кофеинът стяга кожата и стимулира кръвообращението. Утайката от кафе може да е идеално средство за борба с портокаловата кожа.

 

Зехтин. Това масло е едно от най-полезните за здравето на човека. Можете да го прибавите в маска за коса, защото подхранва и хидратира. Ако имате суха коса не го пропускайте в маските. При суха кожа на лицето, нанесете малко количество на памучен тампон и използвайте преди сън. Важно е зехтинът да бъде extra virgin, защото само той съдържа всички полезни вещества.

 

Какао и лайка. Какаото на прах е чудесен балсам за коса за брюнетки, защото подсилва цвета. Лайката има изсветляващ ефект и се препоръчва на блондинките.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия