Медът - полезен и незаменим

Медът е чудесен начин за започване на деня ви, без значение дали ще го консумирате самостоятелно, върху филийка хляб, в чая ви или по друг начин. Освен, че медът е вкусен, той е и доста полезен и е естествен източник на въглехидрати, които дават енер

2011-11-18 23:46:31
Медът - полезен и незаменим
Медът е чудесен начин за започване на деня ви, без значение дали ще го консумирате самостоятелно, върху филийка хляб, в чая ви или по друг начин. Освен, че медът е вкусен, той е и доста полезен и е естествен източник на въглехидрати, които дават енергия. Ако се чувствате отпаднали и нямате желание за нищо, хапнете малко мед, за да се сдобиете със сила.

Медът е известен със способността си да намалява умората в мускулите и да подобрява издръжливостта при хората, които спортуват активно. Човек чувства прилив на енергия, след като консумира мед, заради глюкозата, която се абсорбира бързо от човешкия организъм.

Преди да отидете да тренирате, задължително хапнете лъжичка мед, за да имате енергия по време на тренировката.

Ако сте настинали и ви боли гърлото, хапнете малко мед, защото той ще облекчи болката ви.

Не е лошо да консумирате мед, ако имате външни рани, защото той има антисептични свойства, които блокират растежа на някои видове бактерии. Понякога медът се използва като естествен лек при оказване на първа помощ заради неговите антибактериални свойства, които действат противовъзпалително.

Ако сутрин се чувствате уморени, по-добре хапнете мед, а не пийте кафе или енергийни напитки. Ако ядете овесени ядки, добавете мед към тях или си препечете 1-2 филийки хляб и ги намажете с мед. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия