Изсветляване на косата с мед и лайка

2012-06-28 10:11:00
Изсветляване на косата с мед и лайка
Снимка: sxc.hu

Повечето момичета обичат да експериментират с прическата си. Това е много хубаво, но не трябва да се пренебрегва здравето на косата. Колкото по-рано започнете да използвате бои, блондор и т.н., толкова по-рано ще съсипете външния вид на своята грива. Затова разнообразявайте външния си вид, като използвате натурални продукти като къна, мед, лайка, липа и т.н.

 

Ако искате да изсветлите косата си с 1-2 тона, може да го направите с помощта на мед.

 

 

Вземете мед, вода и чаена лъжичка от канела/кокосово масло/зехтин (изберете един от трите продукта) и ги оставете на стайна температура. Съотношението на сместа е едно към шест – 1 супена лъжица мед, 6 супени лъжици вода и една чаена лъжичка с канела/кокосово масло/зехтин. Нанесете я върху мокра коса и си сложете найлонова шапчица, а отгоре хавлиена кърпа. Останете така час и след това измийте добре сместа.

 

В меда има глюкоза и glucose oxidase, който може да произвежда хидроген пероксид от глюкозата. За да стане това той има нужда от pH от 5.5 до 8.0 pH и натрий.

 

В кожата на човек има доста високи стойности, както на натрий, така и на pH. Когато медът е върху кожата, glucosе oxidase се активира и се отделя от глюкозата 2% хидроген пероксид. Той се отделя бавно и заради това не вреди на косата.

 

Освен с мед, може да изсветлите косата си и с лайка. Вземете 100 грама лайка и я залейте с 300 милилитра вряла вода, разбъркайте добре и сложете капак отгоре. Час по-късно прецедете течността и изстискайте остатъка от лайката с марля, като го добавите към останалата запарка. Нанесете течността върху косата си, завийте хубаво с кърпа и стойте така, докато косата ви изсъхне. За да придобиете златист нюанса, измийте косата си с шампоан и след това я изплакнете с настойка от лайка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
reniigeorgiewa
преди 9 години

Нужно ли е да се прилага многокртано (имам предвид веднъж - два пъти седмично или месечно) ? :))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия