Няколко причини, поради които да НЕ се боядисваш

2014-09-09 18:33:00
Няколко причини, поради които да НЕ се боядисваш
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче си е мислило за смяна на цвета на косата. Разбира се, много девойки решават да заложат на промяната и сменят цвета си, правят си кичури или омбре. В последно време прическата тип омбре, стана много модерна и много момичета се довериха на този избор. Истината е, че боядисването изобщо не е безвредно. В желанието си да са красиви, жените често пренебрегват негативните влияния, които боите имат. Защо да не се боядисвате ще научите в тази статия.

 

Има шанс да не се харесате. На мострите винаги ще видите прекрасни лъскави, най-често изкуствени коси, а имената на всички тонове са много привлекателни. Истината е, че може да се получи цвят, който няма нищо общо с мострата. Всичко зависи какъв е цветът на косата ви. Ако е по-светъл към русо, вероятно ще стане по-наситен. Ако е по-тъмен, а сложите по-светъл тон, може да се получи дори само оттенък. Не вярвайте сляпо на рекламите, консултирайте се с фризьор, за да получите желаният цвят.

 

 

Вредно е. Няма две мнения по въпроса, боядисването не е безвредно. В последните години се появиха бои с по-леки формули, безамонячни, например. Смятат се, че не са толкова вредни, но разбира се те също увреждат косата до някаква степен. Ако имате коса със слаби косми, има вероятност тя да стане много изтощена, да загуби блясъка си. Също така ако имате суха коса, тя ще стане още по-суха, ако не полагате грижи.

 

Алергии. Това не е мит! Всяка козметика може да предизвика алергии, но при боите за коса шансът е по-голям. Преди да използвате боята направете си тест. Смесете компонентите и нанесете малко количество на вътрешната част на китката. Изчакайте около пет минути и вижте дали има някаква кожна реакция. Ако има зачервяване, сърбеж, парене или друг дискомфорт, не използвайте тази боя. Може да си навредите много, ако нанесете боята върху косата си.

 

Новият цвят може да ви омръзне. Факт е, че човек иска разнообразие понякога и няколко тона по-светло или по-тъмно, могат да освежат визията ви. Но какво се случва, когато искате да върнете естествения си цвят? Трябва да чакате косата ви да израсте изцяло, а това е доста грозна гледка. Никой не иска да е наполовина рус, наполовина кестеняв, например. Другият вариант е да боядисате косата си в цвят близък до естествения, но това означава още нерви, бои и увреждане.

 

Скъпо е. Ако искате да имате здрава коса и красив цвят, трябва да се постараете. Най-добре си купете по-скъпа и качествена боя, отидете на фризьор, не се опитвайте сами вкъщи. Рискувате да съсипете косата си с цел да спестите пари.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия