Тийнейджърка почина, след като боядиса косата си

Жена се задушила 20 минути, след като нанесла боя върху косата си и в момента е в кома. За последните 30 дни това е вторият такъв случай. 17-годишната тийнейджърка починала в страшни мъки, няколко минути след като нанесла боята върху косата си. В

2011-11-23 01:11:50
Тийнейджърка почина, след като боядиса косата си
Жена се задушила 20 минути, след като нанесла боя върху косата си и в момента е в кома. За последните 30 дни това е вторият такъв случай.

17-годишната тийнейджърка починала в страшни мъки, няколко минути след като нанесла боята върху косата си. В момента 38-годишната Джули Макейб е с опасност за живота, тя е имала същите симптоми като момичето, но бързата намеса на семейството й е помогнала да не си отиде от този свят. За съжаление, лекарите дават само 8% шанс да се събуди от комата.

За няколко минути жената не е дишала и според медиците мозъкът и има увреждания, защото не му е достигал кислород, но това ще стане ясно, ако успее да се събуди. В момента Джули изглежда доста стряскащо - главата й обръсната, за да бъде премахната боята, а от тялото й излизат доста кабели и тръбички. Разследващите са взели всички доказателства и в момента търсят каква е причината, довела до тази тежка алергична реакция.

Интересното в случая е, че жената не се е боядисвала за пръв път с въпросната боя, от няколко години тя е ползвала една и съща марка и един и същи цвят. Специалистите се съмняват, че алергичната реакция е в следствие на химикала пара-фениленедиамин, който се съдържа в 99% от боите за коса. Стига се до тежки последици, когато този химикал се натрупа в организма до критичното ниво. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия