Съвети за качествено и безопасно боядисване на косата у дома

2016-11-13 16:16:00
Съвети за качествено и безопасно боядисване на косата у дома
Снимка: Dreamstime

Ако попиташ един съвестен коафьор кога една жена трябва да започне да си боядисва косата, той ще ти отговори - „Когато започне да й побелява“. Да, но в днешно време, под влиянието на модните тенденции, все повече жени променят цвета на косата си. Ако не искате да давате излишни пари и да се боядисвате при фризьори, научете се да го правите у дома, но го правете качествено, за да не навредите на косата си.

 

Стъпка 1 Не си мийте косата в деня, когато ще я боядисвате - най-добре е да го направите 24 часа по-рано, за да не отмиете естествените масла, които скалпът произвежда и които ще го предпазят от агресивната боя.

 

 

Стъпка 2 Не се боядисвайте, ако косата ви не е достатъчно хидратирана – подгответе косата си максимално добре, за да й нанесете минимални щети. Хидратирайте я с помощта на балсам или домашно направена маска.

 

Стъпка 3 Прочетете инструкциите – може да не се боядисвате за пръв, но ако сте сменили боята си, прочетете напътствията, за да не изпуснете нещо важно. При някои бои по-дългото седене няма да направи цвета по-силен, а ще ви създаде сериозни здравословни проблеми. Рисковете винаги са упоменати на кутията на боята.

 

Стъпка 4 Боядисвайте се у дома, ако няма да променяте цвета си – ако не обичате да експериментирате, но в същото време искате да се боядисате с нов цвят, най-добре се оставете в ръцете на специалист.

 

Стъпка 5 Не пропускайте да си направите тест за алергия – някои хора смятат това за излишно, но мнението ви бързо ще се промени, ако наистина имате алергия, а вече цялата ви коса е в боя. Нанесете предния ден малко от продукта на вътрешната страна на ръката. Ако се появят сърбеж, обрив или зачервяване, не използвайте тази боя.

 

Стъпка 6 Купете си достатъчно количество боя – момичетата, които имат дълги коси, трябва да използват две опаковки бои, ако искат да се боядисат максимално добре и да не им се получат петна.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия