Защо трябва задължително да имаме бяла риза в гардероба си? [част втора]

2014-08-05 19:30:00
Защо трябва задължително да имаме бяла риза в гардероба си? [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Бялото като цвят и ризата като част от облеклото са съвършена комбинация, която превръща дрехата в символ. По-романтично казано, бялата риза е машина на времето, която може да ни пренесе през всички години и сезони. Лесно можете да си представите историята на еволюцията ѝ - като смяната на първоначалния модел на бялата риза, която се е носела като бельо, до съвременните десени, които са признак за добър вкус и елегантност.

 

Бялата риза си пасва прекрасно с рокля без ръкави. Това е един чудесен вариант за лекции/работа, но и идеален избор за други случаи. Десенът на роклята може да варира от пепит до райе или на точки или да бъде едноцветна, при което са възможни комбинации с черно, тъмносиньо или сиво, по-малко класически варианти с кафявото и необичайните, ненатрапващи се комбинации с червеното например.

 

За всички сезони. Едно от най-успешните и най-романтични съчетания на бялата риза е с ботуши тип каубойски, преди всичко с дънки. Това е комбинацията, която може да ни разведе през различните модни стилове, от кънтри и етно до лежерно-елегантното. Бялата риза има силен ефект при това съчетание, особено ако е отчасти разкопчана, с навити ръкави и свободна, върху полата или панталона. Това, което се подразбира, е слънчевият тен и аксесоарите като гердани от естествени материи, корк, дърво, кожа.

 

 

Бялата риза е отличен избор за всеки сезон, от зимата, когато се подава бялата й яка под пуловера, до лятото, когато подчертава загара от слънцето. Незаменими са нейните краища, които се подават под късите пуловери и елечетата, както и навитите маншети, които се показват над дългите ръкави на блузата. Яката на ризата е всемогъща, някога дори е променяла цялостния дизайн на дрехата.

 

Ако отивате на интервю за работа, изпит в университета или имате друг повод, на който трябва да покажете елегантност, не пренебрегвайте бялата риза. Някои момичета я намират за остаряла или банална, но всъщност тя е като малката черна рокля – вечно е на мода.

 

Бялата риза е лесна за съчетаване и не е толкова капризна. Ако имате ограничен бюджет, а трябва да сте стилни на дадено събитие, с бяла риза ще изглеждате чудесно. Тя подчертава женствеността, а същевременно е официална. В зависимост от случая може да подберете риза, която е по-строга или такава, в която има повече романтизъм и е по-неглиже.

 

И за финал - бялата риза е унисекс. В нея перфектно могат да се поберат както момичешки, така и момчешки тела. Един и същи модел дори може да приляга еднакво добре както на мачовци, така и на техните дами. Не се колебайте да добавите свое авторство към това вечно на мода облекло.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия