Шапката е винаги на мода

2014-07-13 15:02:00
Шапката е винаги на мода
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка шапка крие в себе си нещо магично, нещо, което ни привлича, без оглед на това, дали тя ни подхожда или не, или спадаме към тези, които сякаш са се „родили с шапка на главата“. Въпреки че не са задължителен аксесоар към гардероба, по всяко време на улицата можем да видим някого с шапка на главата. Причините са различни и въпреки че запитаните хора, които носят шапки, биха свързали това на първо място със сезона, затоплянето или захлаждането на времето, на всички ни е ясно, че е красиво да се носи шапка. С шапката видът е по-различен, ходи се по-различно, става се друг човек, една префинена версия на самия себе си.

 

 

Докато се радвате на лятото и се разхождате с някои от моделите, които търпеливо са чакали своите пет минути слава, не е лошо да ви напомним основните правила за грижи за шапката. Шапките, които са от филц и подобни материи, трябва да изчетквате с мека четка в посока, обрат на на часовниковата стрелка. Ако шапката ви се намокри, не бива да я сушите със сешоар или да я поставяте на париото, а е необходимо да я оставите да изсъхне сама в позиция, която няма да промени оригиналната й форма.

 

Когато не е на главата ви, добре е да бъде поставена на съответното място: на рафт или върху закачалка за шапки, които можете и вие да направите под формата на валячета от картон. И най-накрая изключително важно правило. Когато пътувате с автомобил, не бива да държите шапката в пространството зад задната седалка, където може да бъде изложена на слънце. От излагането на слънце шапката избелява, а кожената лента, която се намира от вътрешната част на периферията, се свива безвъзвратно от топлината.

 

Материи. В зависимост от предназначението и случая шапките се изработват от вълна, плат, кожа, козина, слама, канап, както и от изкуствени материи. Отчитайки факта, че настъпва лятото, препоръчваме да носите романтични шапки, които можете да откриете сред моделите от слама, в естествени цветове или в комбинация с по-живи варианти.

 

С широка лента, която пада по гърба или се връзва само на фльонга, която само ще подчертае романтичните нотки. Звучи несъществено, но точно изборът на панделка откроява разликата между дневния и вечерния вариант на една и съща шапка. Тя може да бъде едноцветна или шарена, от сатен, коприна, от плат или от същата материя, от която е и самата шапка. Още по-живописни варианти на този модел прави украсата под формата на цветя, изкуствени или естествени. Не всеки цвят, който изглежда добре във вазата на масата, ще подхожда и на шапката. Въпреки че, когато става въпрос за мода, не бива да се изключва нито един вариант.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия